آشپرباشی- لیلا آیاتی صفت
مایه خمیر، یك قاشق چایخوری از شكر و شیر ولرم را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و 5 دقیقه، در جای گرم نگه دارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه آرد، باقیمانده شكر و نمك را در كاسهای بریزید و در مركز آن حفرهای ایجاد كنید و مایه خمیر ور آمده، تخممرغ و وانیلین را بیفزائید و مخلوط سازید تا خمیر مناسبی، حاصل شود.
اكنون خمیر را 10 دقیقه ورز دهید تا كاملاً صاف و یكدست شود، بعد آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در حدود 15 دقیقه در یخچال نگهدارید. اینك كره مخصوص را رنده كنید و به شكل مكعب به اندازه 10×15 سانتیمتر درآورید. حال خمیر را به شكل مستطیل به اندازه 20×30 سانتیمتر، باز كنید و كره مخصوص را در وسط خمیر قرار دهید.
سپس هر دو سمت خمیر را روی كره تا كنید و وردنه بكشید تا كره در خمیر باز شود. تا كردن خمیر را 3 بار تكرار كنید و هر بار 30 دقیقه، در یخچال قرار دهید. بعد خمیر را به شكل مستطیل 20×30 سانتیمتر، باز كنید و یك سانتیمتر از اطراف خمیر را خالی بگذارید و مایه میانی را رویش بمالید و خمیر را رول كنید.
آنگاه دو سر خمیر را به هم بچسبانید تا به شكل حلقه درآید. اینك خمیر را در سینی چربكرده قرار دهید، رویش را بپوشانید و حدود 1 ساعت در جای گرم نگه دارید. بعد با چاقوی تیزی روی خمیر برشهائی با فاصله 5سانتیمتر از یكدیگر ایجاد كنید و رویش مخلوط زرده تخممرغ و آب بمالید.
سینی را در فر گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد بگذارید و به مدت تقریبی 35 – 40دقیقه، حلقه دانماركی را بپزید تا طلائی رنگ شود. حالا روی نان آیسینگ بریزید و گردو بپاشید و برای پذیرائی در ظرف زیبائی قرار دهید.
روش تهیه مایه میانی: همه مواد را با هم مخلوط كنید.
روش تهیه آیسینگ: یك تا دو قاشق سوپخوری آب به پودر شكر اضافه كنید و هم بزنید تا صاف و روان شود.