روشتهیه
طالبی سفت و کوچکی را انتخاب کرده، پوست و تخمههای آن را جدا کنید و به شكل پرهپره برش دهید(در این مرحله طالبیها را وزن کنید). آنها را به مدت 10 ساعت در آب آهک قرار دهید. سپس از آب آهک خارج کرده و به مدت 4 الی 5 ساعت در آب معمولی بگذارید. بعد از خارج کردن، به مدت 2 الی 3 دقیقه در آب بجوشانید. طالبیها را آبکش کرده و در شربت قوام آمده قرار دهيد و به محض اینکه شربت مجدداً شروع به جوشیدن کرد، ظرف را از روی حرارت بردارید. اگر میخواهید رنگ مربای شما طلاییرنگ شود بگذارید مربا چند جوش بزند. در صورت تمایل میتوانید مقداری وانیل همراه با طالبیها به شربت اضافه کنید.
طرز تهيهي شربت مربا:
آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.