آشپزباشی – زیبا مالک
انجیر شسته را با چاقو یا سوزن، از چند جا سوراخ كنید. میتوانید آن را به مدت4 ساعت در آب آهك قرار دهید و بعد بهمدت 1-2 ساعت در آب معمولی نگهدارید.
آب و شكر را روی حرارت بگذارید؛ همین كه شكر حل شدو شربت نیمقوام گردید، انجیرها را اضافه نمائید. و اگر فصل لیموترش باشد، یك عدد لیموی ورقه كرده نیز به ظرف مربا بیفزائید تا هم عطر و هم ترشیاش را به مربا بدهد.
شربت كه حالت نیمهقوام گرفت، بادكا را افزوده و حرارت را ملایم كنید. حالا چند دقیقهی دیگر هم بگذارید روی حرارت بماند تا قوام بیاید. اگر لیمو انداختهاید، آبلیموی كمی در آخر اضافه نمائید و وانیلین را درون مربا بریزید.