ژينوس نوروزي
طالبیها را از وسط نصف كنید و تخمهی آنها را جدا سازید. آنگاه پوست طالبیها را بگیرید و به شكل مكعبهای ریزی خرد نمائید و در ظرف بزرگی بریزید. پوست لیموها را رنده كنید. بعد آنها را از وسط نصف كنید.
دانههای لیمو را بگیرید. قسمت سفید رنگ پوست لیمو را نیز جدا سازید. آنگاه دانهها را با قسمت سفید رنگ پوست لیمو داخل تنظیف بریزید و سر تنظیف را محكم ببندید. حالا پوست لیمو، فیلهی لیمو و آب را داخل ظرف حاوی طالبی بریزید و تنظیف را درون آن قرار دهید. اكنون آن را یك شب در یخچال نگه دارید. روز بعد آن را روی اجاق بگذارید و در حدود 45 دقیقه بجوشانید و تنظیف را خارج نمائید و شكر را بیفزائید.
صبر كنید تا شكر حل شود. دوباره مربا را در حدود 45 دقیقه بجوشانید تا شربت آن به اصطلاح قوام آید و كمی غلیظ شود. حالا مربا را در شیشهی استریل و داغ بریزید و پس از خنك شدن، در آن را ببندید و در یخچال نگه دارید.