آشپزباشی - زیبا مالك
كدو را پس از شستن پوست بگیرید. به كمك پوستكن از كدو ورقههای نازكی برش بزنید و مانند مربای خیار ورقهها را به شكل گل در آورید، گلها را با نخ و سوزن به هم وصل كنید.
آهك و آب را مخلوط نمائید و بگذارید كاملاً ته نشین شود. آب روی آنرا جدا كنید و سپس كدوها را در آن بریزید و بگذارید 24 ساعت بماند.
آنگاه كدوها را در آبكش ریخته بشوئید و به مدت 2-3 ساعت در آب سرد بریزید و چند بار آب آن را عوض كنید. آب و شكر را روی حرارت بگذاریدتا كاملاً به جوش آید و به مدت 15 دقیقه بجوشد، سپس كدوها را در آن بریزید و شعله را كم كنید تا آرامآرام بجوشد. در ظرف را بگذارید.
این مربا تقریباً به مدت طولانی باید روی حرارت بماند (4-5 ساعت). زمانیكه شربت مربا تقریباً رو به غلظت میرود جوهر لیمو را اضافه كنید و در پایان دانههای هل را نیز در داخل مربا بریزید.
این مربا بسیار زیباست. قطعات كدو حتماً باید در داخل شهد باشد تا شفاف و پُر شهد بماند.