آشپزباشی – افسانه ظروفی :
روشتهیه
پورة آلبالو را از صافی رد کنید و در ظرف مناسبی بریزید. آنگاه شیر را بجوشانید و زردة تخممرغها را همراه با شکر، آرد ذرت و وانیلین با همزن برقی بزنید تا کمرنگ و غلیظ شود. سپس شیر گرم را کم کم به این مخلوط بیفزائید و بعد همة مواد را روی حرارت ملایم پیوسته هم بزنید تا کاسترد بپزد و غلیظ شود (حدود 5 دقیقه) حالا کاسترد را از روی حرارت بردارید، رویش را با سلفون بپوشانید و کنار بگذارید تا خنک شود. اکنون سفیدة تخممرغها را همراه با پودر شکر و آب لیمو در کاسة مناسبی بریزید و روی حرارت بخار آب جوش، با همزن برقی بزنید تا سفیدهها فرم بگیرند.
آنگاه ورقهای ژلاتین را در آب سرد بخیسانید و همینکه ژلاتین نرم شد، آب اضافیش را بگیرید و ژلاتین را به روش بنماری حل کنید. اینک کاسترد، سفیدههای همزده، محلول ژلاتین و خامه را با هم مخلوط کنید و پورة صاف کردة آلبالو را به آن بیفزائید. حالا دسر را در قالبهای مخصوص دسر به گنجایش تقریبی هر یک، 125 میلیلیتر بریزید و یک شب در فریزر نگه دارید تا آمادة مصرف شود. سپس دسر آلبالو را روی بیسکویت دلخواهتان برگردانید و با آلبالو، خامه و برگ نعنا بیارائید.
یادآوری
چنانچه بخواهید این دسر را در دو طعم آماده کنید، میتوانید با یک سوم از مواد یاد شده، دسر وانیلی را بدون افزودن آلبالو فراهم کنید و در قالبهای کوچکتری بریزید. آنگاه قالب را در فریزر بگذارید تا دسر وانیلی کاملا ببندد و سفت شود. سپس دسر آلبالو را فراهم کنید و داخل هر یک، دسر وانیلی را قرار دهید و دوباره رویش را با دسر آلبالو بپوشانید.