آشپزباشی - عارفه ابن الرضا
تخممرغها و وانیلین را در کاسه مناسبی بریزید و با همزن دستی مخلوط کنید تا صاف و یکنواخت شوند.
آنگاه روغن مایع و ماست را بیفزائید و هم بزنید. حالا مخلوط الک کرده آرد و بیکینگپودر را به مایة تخممرغی بیفزائید و مخلوط سازید تا خمیر مناسبی حاصل شود.
سپس خمیر را اندکی ورز دهید تا صاف و یکنواخت شود و خمیر به دست نچسبد! اکنون خمیر را در کیسه نایلونی قرار دهید و 30 دقیقه در دمای محیط نگه دارید.
اینک هر بار قدری از خمیر فراهم کرده را بین دو کاغذ روغنی بگذارید و با وردنه به ضخامت 3 میلیمتر باز کنید.
آنگاه خمیر را با دو اندازه برشگر، به شکل گل 5 پر قالب بزنید و آنها را دو تا دو تا (گل بزرگ و گل کوچک) با اندکی سفیدة تخممرغ به هم بچسبانید.
مراقب باشید که در حین کار، روی خمیر را بپوشانید تا خشک نشود.
سپس خاگینه گل را در روغن فراوان داغ، با حرارت ملایم سرخ کنید تا پف کند و طلائی رنگ شود.
خاگینهها را روی هوله کاغذی آشپزخانه و یا در صافی بگذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود و بعد آنها را در شربت ولرم قرار دهید و بعد از شربت درآورید و رویش پسته بپاشید.
روش تهیه شربت:
همه مواد را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود.
آنگاه شربت را در حدود 10-15 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید تا اندکی قوام پیدا کند ولی خیلی غلیظ نشود!
یادآوری 1: چنانچه بخواهید خاگینه شیرینتر باشد، میباید زمان بیشتری در شربت بماند.
یادآوری 2: با توجه به اندازه تخممرغ ممکن است میزان آرد متغیر باشد! از این رو آرد را کم کم بیفزائید.
یادآوری 3: برای اطمینان از غلظت مناسب شربت، اندکی از شربت خنک شده را بین دو انگشت بگیرید، چنانچه قدری چسبنده بود، قوامش مناسب است.