تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
مایه خمیر، شكر و 2 قاشق سوپخوری از آرد را در كاسه مناسبی بریزید، شیر را كمكم بیفزائید و مخلوط كنید تا مایه صاف و یكدستی حاصل شود. آنگاه روی كاسه را بپوشانید و 10 دقیقه در دمای محیط نگه دارید.
در این میان، باقیمانده آرد و نمك را در كاسه بزرگی بریزید و در مركز آن حفرهای بسازید. سپس مایه خمیر ورآمده و كره را درون این حفره بریزید و مخلوط كنید تا خمیر نرم و مناسبی به دست آید.
حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده، ورز دهید تا كاملا صاف و یكدست شود و آن را در كاسه چربكرده بگذارید. رویش را بپوشانید و به مدت تقریبی یك ساعت یا تا زمانیكه حجم خمیر دو برابر شود، در جای گرم نگه دارید.
اكنون هوای داخل خمیر را با فشار دستتان بگیرید و 2 دقیقه، خمیر را ورز دهید. آنگاه خمیر را به 12 قسمت مساوی ببرید و هر یك را به شكل توپ درآورید. سپس آنها را بیضی شكل كنید و اندكی رویشان را بفشارید تا تخت شوند.
اینك خمیرها را در سینی چربكرده بچینید و قدری آرد روی آنها بپاشید. حالا روی سینی را بپوشانید و 15 دقیقه دیگر به خمیر استراحت دهید تا حجمشان دو برابر شود.
اكنون سینی را در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد بگذارید و به مدت تقریبی 20 دقیقه، نانها را بپزید.
یادآوری: این نان خوشمزه را گرم میل كنید و از خوردنش همراه با مربا و كره، لذت ببرید.