روشتهیه
قسمت برگهاي بنفش گل ختمي را از دم سبز رنگ جدا كرده و آسياب كنيد. عرق بيدمشك، شهد و يخ را به مقدار دلخواه به آب اضافه كنيد. بهتر است گلختميهاي پودرشده را زمان سرو به ليوانهاي شربت اضافه كنيد. توجه داشته باشيد كه گلها هر چقدر زمان بيشتري در شربت باشند رنگ خود را بيشتر از دست ميدهند و در نهايت صورتي روشن ميشوند.
طرز تهیه شربت:
همه مواد را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید، قبل از این که شربت به جوش آید شکر باید حل شود. بعد از جوشآمدن 5 دقیقه بگذارید تا با شعله کم ریزجوش بزند، سپس شعله را خاموش کنید.
نکته:
به هيچ وجه از شهد زعفراني براي شربت گل ختمي استفاده نكنيد.