تحریریه ماهنامه آشپزباشی- معصومه عیوضی
گندم را حدود 20 ساعت در آب بخیسانید و در این میان چند بار آبش را عوض كنید. آنگاه در آبكش بریزید و سپس روی پارچهی نخی پهن كنید.
روی آن مجدد پارچهی نخی كه مرطوب است پهن كنید. گاهی دستمال را خیس كنید تا گندمها خشك نشود. دو روز آن را مرطوب نگه دارید، سپس گندمها جوانه میزند.
با این كار گندم سرشار از ویتامین میشود. جوانهها را همراه با سویا آسیاب كنید. اینك شیر را به همراه سویا و جوانهی گندم روی حرارت قرار دهید و پیوسته آن را هم بزنید تا بپزد.
در اواخر پخت نمك، شكر و مارگارین را اضافه نمائید و مخلوط كنید. اینك هلیم را در كاسهی مناسبی بكشید و با دارچین و كنجد آن را بیارائید.
نکات خواندنی
پودر جوانهی گندم یک مکمل غذایی پر ارزش و سرشار از ویتامین E و ویتامینهای گروه B است. ویتامین E امروز به عنوان معجزهگر و اکسیر جوانی معرفی میشود.
سلنیوم و منیزیوم موجود در جوانهی گندم، در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان موثر شناخته شده است.
به اعتقاد برخی از متخصصان پوست، مو و زیبایی، جوانهی گندم در درمان ریزش مو، رفع شورهی سر و رفع انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی موثر است.
همچنین کسانی که از یبوست، خستگی و بیحالی، کلسترول بالا و دردهای عضلانی رنج میبرند، باید از این ماده غذایی کمک بگیرند.
اگر میخواهید لاغر شوید، پودر جوانهی گندم را همراه با ماست یا سالاد کاهو 10 دقیقه قبل از صرف غذا و اگر میخواهید چاق شوید، آن را 10 دقیقه بعد از غذا میل کنید.
روغن جوانهی گندم سرشار از ویتامین E و اسیدهای چرب ضروری میباشد.
وجود درصد بالای ویتامین E در این روغن آثار زیان بار رادیکالهای آزاد در پوست را خنثی نموده و از پیری زودرس پوست و پیدایش چین و چروک جلوگیری میکند.
استفاده از روغن جوانهی گندم در محصولات آرایشی و بهداشتی برای درمان ناراحتیهای پوستی مثل اگزما بسیار مفید میباشد.