آشپزباشی - افسانه ظروفی :
روشتهیه
مایه خمیر، عسل و آب ولرم را در کاسة مناسبی بریزید و مخلوط کنید. آنگاه رویش را بپوشانید و 10 دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. سپس هر دو آرد، ارگانو و نمک را در کاسة همزن برقی بریزید و در وسط آن حفرهای بسازید.
حالا مایه خمیر ورآمده، روغن زیتون و آب ولرم (125 میلیلیتر) را درون این حفره بریزید و مواد را با مفتول مخصوص خمیر (hook) با همزن برقی هم بزنید تا خمیر مناسبی حاصل شود (همچنین میتوانید خمیر را با دست ورز دهید) و صاف و یکنواخت گردد. اکنون خمیر فراهم کرده را در کاسة چربکرده بگذارید، رویش را بپوشانید و یک ساعت کنار بگذارید تا حجم خمیر افزایش پیدا کند. آنگاه هوای داخل خمیر را با فشار دستتان بگیرید و زیتون و پنیر را به آن بیفزائید. سپس خمیر را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل توپ درآورید. اینک روی سینی پخت اندکی آرد بپاشید و توپهای خمیر را با فاصله از یکدیگر، روی سینی قرار دهید. حالا روی خمیرها را با آب مرطوب سازید و اندکی آرد بپاشید و رویشان را با هولة آشپزخانه بپوشانید. نیم ساعت خمیر را در دمای محیط نگه دارید تا حجمشان دو برابر شود. اکنون با تیغ مخصوص نان، روی هر خمیر سه برش ایجاد کنید و نانها را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 190 درجة سانتیگراد بپزید. نانها را روی پنجرة سیمی خنک کنید.
خواص زیتون سیاه
زیتون یکی از میوه های شناخته شده و مفید برای سلامتی است. با این حال، بیشتر مردم با فواید سلامتی زیتون های سبز آشنا هستند اما بیشتر آن ها هیچ نظری در مورد وجود زیتون های سیاه ندارند. اما آیا می دانید که زیتون های سبز و هم زیتون های سیاه از یک نوع هستند.