روشتهیه
براي درست كردن فيش بال(توپ ماهي)، معمولاً از ماهيهاي بدون تيغ يا با تيغ كمتر و ماهيهايي كه گوشت سفتتري داشته باشند، مانند ماهي سرخو، ماهي سنگسر، ماهي شير و ... استفاده ميشود. ابتدا قطعات ماهي شسته و خشك شده را با نمك و فلفل سياه مزهدار كرده و براي 30 دقيقه در يخچال قرار دهيد. سپس ماهي را از يخچال خارج نموده و آرد سفيد را در بشقابي ريخته، زردچوبه، نمك و فلفل سياه و ادويهي مخلوط يا ادويه كاري را به آن اضافه كرده و با هم مخلوط نماييد. قطعات ماهي را در اين مخلوط غلتانده و در روغن داغ تا حدي سرخ كنيد كه كمي طلاييرنگ شود، سپس ماهي را از روغن خارج كرده و پس از سرد شدن، استخوانهاي آن را جدا كرده و چرخ كنيد(با دندهي ريز).
پوست سيبزمينيهاي پخته شده را هم جدا كرده و چرخ كنيد. سپس اين دو مايه را در كاسهاي بريزيد و جعفري و گشنيز خرد شده را به آن بيفزاييد. تخممرغ را در كاسهاي بشكنيد، سپس سس كچاپ، نمك و فلفل سياه، سير پوره شده، جوز بوياي رنده شده و محلول زعفران غليظ را به آن اضافه كرده و پس از هم زدن به مواد فوق در كاسه اضافه كرده و كليهي مواد را با هم مخلوط نموده و كاملاً با هم ورز دهيد و مايه را تهیه کنید، به طوري كه انسجام لازم را داشته باشد. تخممرغ را با شير يا آب سرد و اندكي محلول زعفران، نمك و فلفل و زردچوبه بزنيد. روغن را به ميزان لازم روي حرارت كم قرار دهيد تا داغ شود. با اسكوپ و يا با دست به اندازهي يك گردو از مايه برداشته و در دست بغلتانيد تا شكل گردي را پيدا كند، سپس آن را ابتدا در آرد سوخاري غلتانده، در تخممرغ زده شده فرو برده و مجدداً در آرد سوخاري غلتانده و در روغن داغ شدهي شناور قرار دهيد و روي حرارت كم سرخ كنيد. سپس توپهاي سرخكرده طلايي رنگ را روي ظرفي كه با كاهو پوشش داده شده، بچينيد و با برشهاي ليموترش و يا نارنج و نگيني از فلفلهاي دلمهاي تزئین كرده سپس سرو نماييد.