آشپزباشی – اعظم گلزارمنش
روش تهیه خمیر: آب و روغن زیتون را در ظرف مناسبی بریزید و با هم مخلوط كنید. آنگاه آرد را به تدریج بیفزائید تا خمیر مناسبی حاصل شود و به دست نچسبد. سپس روی خمیر را بپوشانید و 15 دقیقه، استراحت دهید.
اینك خمیر را روی سطح آرد پاشیده، به ضخامت 3 میلیمتر باز كنید و دایرههای كوچكی به قطر 4 سانتیمتر از آن ببرید. سپس قدری از مایه میانی وسط هر خمیر بگذارید و یك پرك بادام رویش قرار دهید.
خمیر را به شكل نیمدایره تا كنید و دو گوشه آن را به سمت پایین بیاورید و روی هم قرار دهید. حالا در ظرف مناسبی ، روغن بریزید و روی اجاق گرم كنید و شیشبرك را در آن سرخ كنید.
اینك شیش برك را برای پذیرایی در ظرف مناسبی بچینید و با سس ماست میل كنید.
روش تهیه مواد میانی: روغن زیتون را در تابه بریزید، روی اجاق گرم كنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. آنگاه گوشت، بهارات و نمك را بیفزائید و 5 دقیقه دیگر آن را تفت دهید. سپس تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید گوشت خنك شود.
روش تهیه سس ماست: ماست، آرد ذرت و آب را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا قدری غلیظ شود. سیر را قدری در كره تفت دهید و همراه با گشنیز به سس بیفزائید.
یادآوری: در زبان عربی به ادویه بهارات میگویند كه تركیبات آن شامل: فلفل سیاه، زیره، تخم گشنیز، میخك، جوز هندی، دارچین و هل میباشد.