آشپزباشی - معصومه عيوضي :
عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بیاشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کمخونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند. کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده میکنند. البته با توجه به اینکه برگهای آن تیغهای ریز و تیزی دارند، هنگام پاک کردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستکش استفاده کنید. کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز میخورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرممزاج هستند، خوردن آن توصیه میشود. علاوه بر این، کنگر منبع غنی پتاسیم است.
روشتهیه
ابتدا بلغور را در حدود 2 ساعت بخيسانيد. حالا آن را با مقدار كمي آب و نمك بپزيد. بعد از پخت، روغن را بيفزائيد. لوبيا سبز، كنگر و ترهفرنگي را نيز بخارپز كنيد. اكنون قارچ، سيبزميني و سبزيهاي يادشده را با بلغور تركيب كنيد. نمك، تخم گشنيز، رب گوجهفرنگي و آب مرغ را به آن بيفزائيد و روي حرارت ملايم بپزيد. اينك خوراك را براي پذيرائي در ظروف مناسبي بكشيد و همراه با سس ميل كنيد.
روش تهيهي سس
همهي مواد را درون كاسهي مخلوطكن بريزيد و پوره كنيد. آنگاه سس را در حدود يك ساعت در يخچال نگهداريد تا خنك شود.