آشپزباشی
ابتداد بادمجانها را با سركه، زردچوبه و نمك بپزید تا كاملاً نرم شود، سپس نعنا را به آن بیفزائید. جوانه ماش را بشوئید و در صافی بریزید، سپس روی پارچهای پهن كنید تا رطوبتش گرفته شود. اكنون تمام مواد را به جز بادمجان در ظرفی بریزید و با هم مخلوط كنید.
همچنین ببینید: خرید کتاب آموزش ترشی
بعد یك قاشق نمك لابهلای آن بپاشید و یكی دو ساعت صبر كنید سپس مخلوط را در صافی بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود. سپس بادمجان و همه مواد بالا را در ظرف مخصوص ترشی قرار دهید.
گلپر و سیاهدانه را جداگانه (بدون روغن) كمی در ماهیتابه تفت دهید تا عطر و بوی آنها به مشام برسد. حالا شعله را خاموش كنید و صبر كنید تا خنك شود، آنگاه گلپر را آسیاب كنید. روغن زیتون را با یك لیتر سركه مخلوط كنید و یك قاشق چایخوری نمك، سیاهدانه، گلپر، زردچوبه، نعنا و پودر فلفل به آن بیفزائید.
یادآوری: مقدار سركه باید بقدری باشد كه روی ترشی را كاملاً بپوشاند. ظرف حاوی ترشی حتماً در یخچال نگهداری شود.