آشپزباشی - کیان رنجبر :
روشتهیه
مرغ، پیاز، سیر، فلفلها، آبلیمو، پودر تخم گشنیز، زیره، گشنیز و زعفران را در ظرف مناسبی بریزید. آنگاه روغن زیتون، روغن بادامزمینی و نمک را اضافه کنید و خوب با هم ترکیب نمایید. حالا روی آن را بپوشانید و حداقل 4 ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس مرغ مزهدار کرده را به سیخ چوبی بکشید و آن را در تابه یا روی صفحه گریل کباب کنید.
خواص سیر
از سالهای دور تا کنون از سیر برای تصفیه خون استفاده می شده است. سیر حاوی ترکیبات گوگرد است که سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و پتانسیل بالایی در نابودی تومورهای سرطانی دارد. خوردن سیر مجاری تنفس و خون را پاک می کند و با این کار از شدت و زحمت تنگ نفس کاسته و گاهی موجب درمان آن می شود. بعضی از انواع سل ریوی را معالجه می کند مخصوصا وقتی که با شیر ممزوج شود، زیرا در این صورت اثر قابل توجهی در کشتن میکرب کوخ دارد (میکرب سل). سیر پوست بدن را خوش رنگ و گونه را سرخ و روده ها را از عفونتها پاک می کند به خصوص در اطفال، و با این خصوصیت سپری مقابل تیفوئید و دیفتری و مسکن سیاه سرفه و خروسک است.