ماهنامه آشپزباشی - اعظم گلزارمنش
کلم را بشوئید و قسمت چوبی آن را بگیرید. آنگاه قابلمه مناسبی را تا نیمه آب کنید و به همراه 2 قاشق سوپخوری نمک روی اجاق بگذارید تا بهجوش آید.
حالا کلم را از قسمت جدا شده بوته درون قابلمه قرار دهید و به مدت 10-15 دقیقه بپزید. سپس برگهای نرم شده را به آرامی جدا سازید.
اینک اینکار را تکرار کنید تا برگهای کلم نرم شوند و شما بتوانید به میزان دلخواه برگ کلم آماده کنید. حالا در تابه مناسبی گوشت و روغن را بریزید و روی اجاق بگذارید و پیوسته آن را هم بزنید تا گوشت تفت داده شود. سپس پیازداغ، نمک، فلفل و زردچوبه را بیفزائید و مخلوط کنید.
اکنون سبزی را اضافه کنید و 5 دقیقه با گوشت روی حرارت مخلوط نمائید. حالا ظرف را از روی حرارت بردارید، لپه پخته و برنج آبکش کرده، خلال نارنج، خلال پسته، خلال بادام، نیمی از زعفران، نیمی از شکر و کمی سرکه را با مواد ترکیب کنید.
سپس قسمت برجسته پشت برگ کلم را با چاقو ببرید و درون هر برگ به میزان 3 قاشق سوپخوری از مواد بریزید و به صورت بقچه یا رول بپیچید. کف تابه مناسبی چند برگ کلم بگذارید و دلمههای آماده شده را روی آن قرار دهید. اینک به میزان 2 پیمانه آب، باقیمانده شکر و زعفران باقیمانده را ترکیب کنید و روی دلمهها بریزید و با حرارت ملایم به مدت یک ساعت دلمه را بپزید. رویش را با خلال نارنج و خلال پسته بیارائید.