تحریریه ماهنامه آشپزباشی – سحر سامانی
انجیر، خرما، كشمش و قیسی را در ظرف مناسب و بزرگی بریزید، آب پرتقال را بیفزائید و مخلوط كنید و دستكم 2 ساعت آن را كنار بگذارید تا میوهها قدری نرم شوند.
آنگاه قالب پودینگ را به گنجایش 2 لیتر چرب كنید و كف آن كاغذ روغنی بیندازید. حالا قالب را در قابلمه مناسبی روی سه پایه فلزی قرار دهید و قابلمه را تا نیمه با آب پر كنید.
سپس قالب را از قابلمه درآورید و آب را بجوشانید. اكنون تكهای فویل بردارید و رویش را با كاغذ روغنی بپوشانید. كاغذ روغنی را چرب كنید و یك پلیسه بزرگ در مركز فویل و كاغذ روغنی ایجاد كنید و كنار بگذارید.
آنگاه شكر قهوهای، خرده نان، آرد و بیكینگپودر را الك كنید و در كاسه مناسبی بریزید. حالا میوههای خیسانده، كره، تخممرغها، شیر، پوستلیمو و آب لیمو را به آن بیفزائید و مخلوط كنید.
سپس مایه فراهم كرده را در قالب بریزید و با پشت قاشق بفشارید و صاف كنید. اكنون فویل و كاغذ روغنی آماده كرده را به گونهای روی مایه پودینگ قرار دهید كه فویل روی قالب قرار بگیرد و آن را با نخ محكم كنید.
حالا قالب پودینگ را در قابلمه محتوی آبجوش، روی سهپایه بگذارید و قابلمه را روی اجاق قرار دهید و پودینگ را به مدت تقریبی 4 ساعت روی حرارت متوسط بپزید. همینكه پودینگ پخت، آن را از آب بیرون آورید و پس از 5 دقیقه از قالب خارج كنید و در ظرف زیبا و مناسب پذیرائی قرار دهید و با گلسهچری بیارائید.
یادآوری: قرار دادن سه پایه در قابلمه و گذاشتن قالب پودینگ بر روی آن به این خاطر است كه كف قالب تماس مستقیم با حرارت نداشته باشد! از این رو چنانچه سهپایه فلزی در دسترستان نبود، میتوانید با قرار دادن یك قاشق چوبی بر روی قالب و محكم كردن آن با نخ، قالب پودینگ را جدا از كف قابلمه نگه دارید.