تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
شیر و خامه را همراه با شکر در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر حل شود. آنگاه ژلاتین را روی این مخلوط بپاشید و هم بزنید تا ژلاتین کاملا حل شود ولی مراقب باشيد كه مایه نجوشد!
حالا وانیل را بیفزائید و مایه پاناکتا را در قالب سلیکونی به گنجایش تقریبی یک لیتر بریزید و آن را در فریزر بگذارید تا کاملا ببندد (یک شب). سپس سس کارامل را آماده نمائید و بگذارید کاملا خنک شود.
اکنون پاناکتا را از قالب جدا کنید و آن را روی پنجره سیمی بگذارید. حالا پنجره را نیز روی سینی قرار دهید و سس کارامل را روی پاناکتا بریزید.
اینک دسر را در ظرف مناسبی بگذارید و آن را با میوههای دلخواهتان بیارائید.
روش تهیه سس کارامل فرانسوی: شکر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کارامل شود و به رنگ طلائی تیره درآید. آنگاه یک دوم پیمانه از آب را درون کارامل بریزید و مراقب باشید که بخار ناشی از کارامل، دستتان را نسوزاند!
سپس باقیمانده آب را روی آردذرت بریزید و مخلوط کنید و آن را به کارامل بیفزائید و پیوسته هم بزنید تا اندکی غلیظ شود. حالا گلوکز را افزوده و هم بزنید تا سس یکنواخت شود.
اکنون ورقههای ژلاتین را در آب سرد بخیسانید و همینکه ژلاتین نرم شد، آن را از آب درآورید و بفشارید تا آب اضافیش گرفته شود. اینک خامه را درون سس بریزید و بعد ژلاتین را بیفزائید.
حالا سس را خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود و آن را در ظرف دیگری صاف کنید. سپس ظرف سس را روی یخ بگذارید و پیوسته هم بزنید تا به سرعت خنک شود. آنگاه سس کارامل را کنار بگذارید تا خنکتر و غلیظ تر شود و بعد آن را مصرف کنید.