دلیل تلخ شدن شربت گل محمدی و روش گرفتن تلخی آن
دلیل تلخ شدن شربت گل محمدی استفاده از گلبرگهایی است که رنگ تیره دارند و به اصطلاح نارس هستند. برای تهیه این شربت حتماً از گلبرگهای رنگ صورتی روشن استفاده کنید تا شربت در پایان طعم تلخی نداشته باشد. یکی دیگر از دلایل تلخ شدن شربت گل محمدی استفاده از گل محمدی با نژاد خاص است برای کم کردن تلخی شربت میتوانید آن را به همراه آب لیموترش تازه مصرف کنید.
روشتهیه
۱- ابتدا گلبرگهای گل محمدی را با دقت از گلها جدا کنید، سپس آنها را داخل یک قابلمه مناسب بریزید. در ادامه آب را جوش بیاورید بعد آب جوش را به یکباره روی گلبرگها بریزید به صورتی که آب جوش بهطور کامل روی گلبرگها را بپوشاند. پس از ریختن آب جوش فوراً یک دمکنی تمیز روی درب قابلمه قرار دهید.
۲- حالا قابلمه را به مدت ۲۴ ساعت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا عطر گلبرگها بهطور کامل خارج شود. پس از گذشت ۲۴ ساعت گلبرگها را داخل آبکش بریزید روی قابلمه قرار دهید تا آب باقیمانده در گلبرگها خارج شود. فقط حواستان باشد بههیچوجه گلبرگها را برای خارج شدن آب، فشار ندهید، زیرا در پایان شربتی بدرنگ و کدر خواهید داشت.
۳- پس از اینکه آب موجود در گلبرگها خارج شد شکر را به آن اضافه کنید قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید اجازه دهید شکر بهطور کامل در آب حل شود وقتی جوشید کف روی آن را جمع کنید سپس صبر کنید تا به غلظت مناسب برسد. زمانی که شربت به غلظت کافی رسید در صورت تمایل نوک قاشق چایخوری رنگ صورتی قنادی به آن اضافه کنید بعد هم جوهر لیمو را در یک قاشق سوپخوری آب جوش حل کنید و به شربت اضافه کنید سپس قابلمه را از روی حرارت بر میدارید. به این نکته توجه داشته باشید که پس از گذاشتن آب و شکر روی حرارت، ۳-۲ مرتبه هم بزنید تا شکر داخل آب حل شود. زمانی که شکر بهطور کامل حل شد، دیگر بههیچعنوان هم نزنید تا شربت بجوشد و قوام آید. هم زدن شربت پس از حل شدن شکر در آب، باعث شکرک زدن شربت خواهد شد. قوام آمدن شربت بسیار مهم است در صورت داشتن تجربه کافی، میتوان قوام آمدن شربت را از طریق جوشیدن تشخیص داد که در این هنگام، باید بهصورت حبابهای ریز در آید. در غیر این صورت هنگام تست، شربت حتماً باید سرد باشد. شربت سرد شده درصورتیکه قوام آمده باشد روان نیست و بهراحتی از قاشق جدا نمیشود.