آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
ابتدا برگهای خرفه را از ساقه جدا كنید، بشوئید و خرد كنید. آنگاه در قابلمه مناسبی، روغن بریزید و روی اجاق قرار دهید.
خرفه را بیفزائید و تفت دهید، سپس پیازداغ، گردو، مخلوط آب و كشك را به خرفه اضافه كنید و 20دقیقه، بجوشانید.
حالا نعنا داغ را بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون اشكنه را برای پذیرائی، در ظرف مناسبی بریزید و با پیاز داغ و نعناداغ و گردو بیارائید و میل كنید.
نكات خواندنی
خرفه گیاهی است علفی و یكساله با برگهایی گوشتدار كه به صورت متقابل بر روی ساقه میرویند.
نوع خودروی آن ساقههای گستردهای در سطح زمین دارد؛ ولی انواع پرورشی آن دارای ساقهای ضخیم و به صورت قائم است كه تا 30سانتیمتر طول دارد.
گلها كوچك و به رنگ زرد روشن میباشند. خرفه به صورت خودرو در بسیاری از بوستانها، اراضی شنزار، حاشیه دریاچهها و زمینهای زراعی و باغستانها میروید و نوعی علف هرز مزارع است.
این گیاه در بیشتر نقاط ایران نیز به صورت خودرو میروید و كمتر به صورت پرورشی در بازار موجود است. خرفه در مصر باستان تا به امروز به صورت سبزی، ادویه و گیاه دارویی مصرف میشود.
نام خرفه در دارونامه كشورهای فرانسه، مكزیك، اسپانیا و ونزوئلا به صورت رسمی وجود دارد.
خرفه یكی از منابع خوب ویتامین C است. قسمتهای خوراكی خرفه، برگ، گل و ساقه آن است كه میتوان به صورت سالاد و یا پخته در سوپ مصرف نمود. از خرفه میتوان به اندازه اسفناج به صورت خوراكی استفاده نمود.