Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
سه شنبه 28 فروردین 1403 - 12:56

اشكنه كشك و خُرفه

اشكنه كشك و خُرفه

shooroshirin7

0 0

متوسط

4 نفر

مواد مورد نیاز

خرفه 500 گرم

 

روغن یا كره 5 قاشق چایخوری

 

پیازداغ 3 قاشق سوپخوری

 

گردو آسیاب كرده 100 گرم

 

آب 1 لیتر

 

كشك 500 گرم

 

نعنا داغ 4 قاشق سوپخوری

 

پیازداغ، نعناداغ و گردو اضافی به میزان لازم

آشپزباشی- اعظم گلزارمنش

 

ابتدا برگ‌های خرفه را از ساقه جدا كنید، بشوئید و خرد كنید. آن‌گاه در قابلمه مناسبی، روغن بریزید و روی اجاق قرار دهید.

خرفه را بیفزائید و تفت دهید، سپس پیازداغ، گردو، مخلوط آب و كشك را به خرفه اضافه كنید و 20دقیقه، بجوشانید.

حالا نعنا داغ را بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون اشكنه را برای پذیرائی، در ظرف مناسبی بریزید و با پیاز داغ و نعناداغ و گردو بیارائید و میل كنید.

 

نكات خواندنی

 

خرفه گیاهی است علفی و یكساله با برگ‌هایی گوشت‌دار كه به صورت متقابل بر روی ساقه می‌رویند.

 نوع خودروی آن ساقه‌های گسترده‌ای در سطح زمین دارد؛ ولی انواع پرورشی آن دارای ساقه‌ای ضخیم و به صورت قائم است كه تا 30سانتیمتر طول دارد.

گل‌ها كوچك و به رنگ زرد روشن می‌باشند. خرفه به صورت خودرو در بسیاری از بوستان‌ها، اراضی شن‌زار، حاشیه دریاچه‌ها و زمین‌های زراعی و باغستان‌ها می‌روید و نوعی علف هرز مزارع است.

این گیاه در بیشتر نقاط ایران نیز به صورت خودرو می‌روید و كمتر به صورت پرورشی در بازار موجود است. خرفه در مصر باستان تا به امروز به صورت سبزی، ادویه و گیاه دارویی مصرف می‌شود.

 نام خرفه در دارونامه كشورهای فرانسه، مكزیك، اسپانیا و ونزوئلا به صورت رسمی وجود دارد.

خرفه یكی از منابع خوب ویتامین C است. قسمت‌های خوراكی خرفه، برگ، گل و ساقه آن است كه می‌توان به صورت سالاد و یا پخته در سوپ مصرف نمود. از خرفه می‌توان به اندازه اسفناج به صورت خوراكی استفاده نمود.

 

برچسب ها: آموزش آشپزیغذای سنتیاشكنه كشك و خُرفهانواع آشپزی سنتیاشکنهآموزش غذای سنتیآشپزی با کشک و خرفه تعداد بازديد: 4656 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این دستور چیست؟

فوت و فن

برای اینکه سفیده تخم مرغ زودتر و بهتر پف کند، قدری نمک به آن بیفزایید، بعد آن را خوب بزنید.  

سبد خرید شما

سبد خالی است