روشتهیه
گوشت را با روغن در تابهای ریخته و خوب سرخ کنید تا قهوهای رنگ شود. سپس پیازداغ و لپه را اضافه کرده و تفت دهید. ادویه خورشی و زردچوبه را نیز افزوده و همراه رب گوجهفرنگی خوب تفت دهید. سپس4 پیمانه آب در خورش ریخته و اجازه دهید خورش نیمپز شود. سپس آلوی بخارا و قیسی را اضافه کرده و شنبلیله را در یک قاشق روغن سرخ کنید و به خورش اضافه کنید. حرارت را ملایم کنید تا خورش جا بیفتد. این خورش را با چلو سرو کنید.
یادآوری
1ـ گوشت را به ابعاد 3 ×3 سانتیمتر خرد کنید.
2ـ اگر قیسی شما تر و تازه بود 15 دقیقهی آخر اضافه کنید ولی اگر خشک بود همراه آلو بیفزایید.
3ـ ادویه خورشی را از عطاریهای معتبر تهیه کنید.
4ـ در گذشتهی دور در این خورش رب استفاده نمیشده اما امروزه میتوان آن را با رب خوشرنگتر درست کرد.
5ـ لپه را باید شسته و با آب ولرم طوری خیس کنید که آب روی آن را بگیرد.
6ـ زمانی یک خورش جا میافتد که گوشت آن پخته، مایهی خورش لعابدار و غلیظ شده و اصطلاحاً به روغن افتاده باشد.