آشپزباشی- اعظم گلزارمنش
طرز تهیه آش کلم:
ابتدا گوشت را همراه با پیاز، نمك، فلفل و زردچوبه، بپزید. آنگاه گوشت را بكوبید و همراه با آبش كنار بگذارید.
سپس حبوبات خیسانده را بپزید تا كاملاً نرم شوند. حالا نیمی از روغن و كلم را در تابه بریزید و روی اجاق، تفت دهید.
اینك قابلمهی مناسبی، روی اجاق بگذارید. كلم را در آن بپزید و بعد حبوبات، آب گوشت و گوشت را بیفزائید و بپزید.
اكنون باقیماندهی روغن را در تابهی دیگری بریزید، فلفل و زردچوبه را در آن تفت دهید و با نیمی از نعنا داغ و پیازداغ به آش، بیفزائید.
حالا كشك را درون آش بریزید و آن را برای پذیرایی، در كاسهی مناسبی بكشید و با نعنا داغ و پیازداغ بیارائید.
نكات خواندنی
آبگوشت پر مایه: مقداری آب سرد، آرد یا نشاسته ذرت را درون ظرف دهانگشادی (مانند شیشه مخصوص مربا- ترشی- خیارشور و غیره) بریزید.
با هم مخلوط كرده خمیر شل و آبكی درست كنید. سپس در ظرف را بسته آن را تكان دهید تا این خمیر، نرم و یكدست شود.
آنگاه این مخلوط را به تدریج به داخل آبگوشت خود اضافه كنید. و آبگوشت را مرتباً به هم بزنید تا به درجه جوش برسد.
به جای آرد میتوانید از ورقههای بسیار نازك سیبزمینی استفاده كنید. و یا برای آنكه آبگوشت شما غلیظتر و پر مایهتر شود و به اصطلاح لعاب بیندازد، میتوانید چند تكه نان غیربرشته در داخل آن بیندازید.