آشپزباشی - ايران كوهستاني :
روشتهیه
تخممرغها، شير، ساقه سير و كنجد را در كاسهاي بريزيد و مخلوط كنيد. آنگاه هر بار يكچهارم از اين مايه را در تابه چربكرده و داغ، بريزيد و همين كه يك طرف آن برشته شد، كرپ را برگردانيد تا طرف ديگرش نيز بپزد. به همين ترتيب چهار عدد كرپ فراهم كنيد و هر يك را رول نمائيد و بعد به ضخامت يك سانتيمتر، ببريد. اينك سهچهارم از كرپهاي برشخورده، كاهو، فلفلدلمهايها، فلفل چيلي، برگهاي نعنا و سس چيلي را در كاسه مناسبي بريزيد و به آرامي مخلوط كنيد. حال سالاد را براي پذيرائي در 4 ظرف مناسب بريزيد و با باقيمانده كرپ سالاد را بيارائيد.
روش تهيه سس چيلي شيرين: كنجد، روغن زيتون، روغن كنجد و سس چيلي شيرين را خوب مخلوط كنيد.
نكات خواندنی
براي تهيه عصاره سبزي در منزل؛ ابتدا سبزيها را بشوئيد. اين سبزيها بيشتر شامل 2 قاچ پياز، 1 عدد هويج و 1ساقه كرفس ميباشد كه بايد آنها را به اندازههاي مساوي خرد كنيد. هر چه مدت زمان طبخ كوتاهتر باشد، اندازه اين سبزيها به تناسب آن بايد كوچكتر باشد. ميتوانيد سبزيها را با شعله ملايم و تا زماني كه نرم شوند در كره يا روغن تفت دهيد. قارچ، ترهفرنگي، فلفل، گوجهفرنگي و سير سبزيهاي معطري هستند كه ميتوان از آنها در اين تركيب استفاده كرد.