آشپزباشی- ایران كوهستانی
ابتدا بوته سیر را با پوست روی سینی فر بگذارید. كمی روغن روی آن بمالید و حدود 30 دقیقه داخل فر با دمای نسبتاً داغ قرار دهید تا كمی نرم شود.
باقیمانده روغن را در قابلمه مناسبی داغ كنید. پیاز، فلفلها، گوجهفرنگی، لوبیا و بادمجان را اضافه كنید و حدود 10 دقیقه تفت دهید تا وقتی كه سبزیها فقط نرم شوند.
كشمش و پاپریكا را بیفزائید و هم بزنید. برنج را نیز بخیسانید. سپس برنج و آب مرغ را روی سبزیها بریزید.
بوته سیر را در مركز این مخلوط قرار دهید و آن را حدود 30 دقیقه در فر، با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. در اواسط پخت، یكبار آن را هم بزنید.
نكات خواندنی
پاپریكا نوعی ادویه است كه از آسیاب كردن فلفل دلمهای خشك كرده تهیه میشود.
در بسیاری از زبانهای اروپائی به خود كلمه فلفل دلمهای اشاره میكند.
این ادویه برای افزودن رنگ، طعم و عطر در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. این ادویه برخلاف ظاهر غلطاندازش، طعم تندی ندارد.
چون در ایران پودر پاپریكا به سختی قابل تهیه است میتوان از فلفل قرمز دلمهای كمك گرفت به این ترتیب كه فلفل را خرد كنید (درشت) در تابستان بر روی صفحه مشبكی قرار دهید و در مجاورت آفتاب بگذارید تا كاملا خشك شود اكنون آن را آسیاب كنید و مصرف نمائید.