روش تهیه
در ابتدا و برای درستکردن قطاب باید روغن جامد را با همزن خوب هم بزنید تا سبک و روشن شود سپس شیر و پودر هل را به آن میافزاییم تا خوب با هم مخلوط شوند.
در این بخش بکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط و الک میکنیم و به این مواد میافزاییم. این کار را ادامه میدهیم تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.
به گزارش جامعه ۲۴ ، میتوان خمیر را نزدیک به ۱۰۰ بار از بالا به پایین و درون ظرف پرتاب کرد این کار را به جای ورزدادن به کار میبریم و جایگزین این کار میکنیم.
در این مرحله خمیری که ورز داده شده است و به دست نمیچسبد را درون کیسه میگذاریم و به مدت ۱۵ دقیقه در دمای محیط قرار میدهیم و بعد ۱۵ دقیقه دیگر نیز در یخچال میگذاریم.
پس از آن خمیر را از یخچال بیرون میآوریم و با وردنه آن را باز میکنیم و با قالب یا در لیوان قالب میزنیم.
در ظرفی پودر گردو، پودر بادام، پودر شکر و هل را با هم مخلوط میکنیم. در قطاب کرمانی درون قطاب از پودر پسته و هل استفاده میشود و در یزد از پودر گردو در آن به کار میرود. ۱ الی ۲ قاشق از مواد پودر گردو و … داخل خمیر میریزیم و دو سر دایره را به هم وصل میکنیم. میتوان کنارههای خمیر را به حالت نیشگون گرفتن به هم وصل کرد تا از بازنشدن آن مطمئن باشیم.
تمامی خمیر را به این شکل آماده میکنیم و کناری میگذاریم.
این شیرینی برای درستشدن باید در روغن فراوان سرخ شود البته میتوانید آن را درون فر هم بگذارید، اما اصل آن سرخشده است. اگر میخواهید آنها را سرخ کنید در قابلمهای کوچک روغن به اندازهای میریزیم که در آن شناور باشد و سپس روی حرارت کم قرار میدهیم تا به مرور زمان روغن داغ شود. سپس قطابها را در روغن قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا با حرارت کم خوب مغز پخت و سرخ شوند.
هنگامیکه خوب سرخ شدند از روغن بیرون آورده و در صافی قرار میدهیم تا روغن اضافی آنها خارج شود. هنگامیکه روغن آنها خارج شد آنها را درون خاک قند بغلتانید.
در کرمان قطابها را هم در خاک قند و هم در شیره میخوابانند که هر یک طرفدار خاص خود را دارد