۱ ـ نکات مربوط به خرمالو
برای تهیه دسر خرمالو بهتر است از خرمالوهای کاملا رسیده استفاده کنید. خرمالویی که برای این دسر تهیه میکنید، نباید گس و نارس باشد. خرمالوها از نظر میزان شیرینی متفاوت هستند، به همین دلیل اگر خرمالوی شما خیلی شیرین بود، از میزان شکر گفته شده، کم کنید و اگر خرمالوی شما کم شیرین بود، به میزان شکر گفته شده در دستور اضافه کنید.
۲ ـ نکات مربوط به پودر ژلاتین
ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگر ژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
طرز تهیه دسر خرمالو
۱ ـ برای شروع کار ابتدا پودر ژلاتین را داخل آب سرد بریزید و هم بزنید؛ سپس ظرف را روی بخار کتری یا سماور درحال جوش بگذارید تا ژلاتین به روش بن ماری حل شود و مایعی شفاف به دست بیاید.
۲ ـ خرمالوها را پوست کنید و هسته وسط آن را بیرون بیاورید. تکههای خرمالو را همراه با بستنی وانیلی، خامه صبحانه، شکر و پودر ژلاتین آب شده داخل پارچ مخلوط کن یا دستگاه غذاساز بریزید و دو دقیقه بزنید تا همه مواد به صورت یکدست با هم ترکیب شوند.
۳ ـ مایه آماده دسر را داخل قالب یا ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را به مدت ۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا ببندد و سفت شود. برای اینکه دسر را از قالب جدا کنید، باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید ۵ دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر بهراحتی و بدون نیاز به آب جوش داخل ظرف برمیگردد.
بقیه قالبها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا میشود، درحالی که قالبهای پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. حواستان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب میاندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید و به دلخواه تزیین کنید، نوش جان.