تحریریه ماهنامه آشپزباشی- افسانه ظروفی
آرد و نمك را در كاسه بزرگ و مناسبی الك كنید. مایه خمیر و یك قاشق چایخوری از شكر را در كاسه كوچكی بریزید و یكچهارم پیمانه آب ولرم به آن بیفزائید و مخلوط كنید. آنگاه روی كاسه را بپوشانید و 10 دقیقه كنار بگذارید تا مایه خمیر فعال شود و حبابهائی روی آن بوجود آید.
در این میان كره و شیر را در ظرف مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا كره آب شود. سپس مخلوط شیر و كره را به تخممرغها بیفزائید و این محلول را همراه با پوست لیمو، مایه خمیر ورآمده و باقیمانده شكر درون آرد بریزید و خوب هم بزنید تا خمیر مناسبی به دست آید.
حالا خمیر را روی سطح آرد پاشیده ورز دهید تا كاملا صاف و یكدست شود (حدود 10 دقیقه). خمیر را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و یك ساعت در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دو برابر شود.
اكنون هوای داخل خمیر را با فشار دست بگیرید و ده دقیقه دیگر كنار بگذارید. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشیده به قطر 30 سانتیمتر باز كنید و یك لیوان در مركز این دایره، بگذارید.
حال خمیر را تا لبه لیوان به 4 قسمت مساوی ببرید و از هر قسمت 5 نوار مثلثی شكل درآورید تا 20 مثلث در اطراف لیوان داشته باشید. اینك لیوان را بردارید و دو نوار را به هم بتابانید و آن را به شكل حلقه در مركز دایره بگذارید.
از باقیمانده نوارهای خمیر نیز به همین ترتیب 9 گل دیگر بسازید و آنها را در اطراف گل مركزی بگذارید. آنگاه خمیر را در سینی چربكرده قرار دهید، رویش را بپوشانید و 30-40 دقیقه، در دمای محیط نگه دارید تا حجمش دوبرابر شود.
اكنون مخلوط یك زرده تخممرغ و یك قاشق سوپخوری آب را روی خمیر بمالید و نان را به مدت تقریبی 25 دقیقه، در فر گرم كرده با دمای 190 درجه سانتیگراد، بپزید.
همینكه نان خنك شد، رویش خطوطی از آیسینگ بریزید و با مارمالاد توتفرنگی یا آلبالو بیارائید.
یادآوری: برای تهیه آیسینگ، 160 گرم پودر شكر را در كاسه مناسبی الك كنید و حدود 2 قاشق چایخوری آبلیموی تازه را كمكم به آن بیفزائید تا آیسینگ به غلظت مناسب برسد و روان شود.
چنانچه این مقدار آبلیمو كافی نبود، از مقدار بیشتری آبلیمو استفاده كنید.