آشپزباشی - زیبا مالك
به كمك پوستكن خیارها را نازك برش دهید. آهك را در آب خیس كنید و بعد از تهنشین شدن، آب زلال روی آن را روی خیارها بریزید و در حدود 8 تا 12 ساعت با آب آهك كنار بگذارید.
بعد از گذشت این مدت، خیارها را نصف زمانی كه در آب آهك ماند، در آب ساده قرار دهید. و دو سه بار آب را عوض كنید. حالا شكر و آب را روی اجاق بگذارید. همین كه شكر حل شد، زاج را بیفزائید، حرارت را ملایم كنید و به مدت پنج دقیقه بجوشانید.
اكنون خیارها را اضافه نمائید و حرارت را كاملاً ملایم كنید و به مدت 15 دقیقه بجوشانید تا حالت شیشهای پیدا كند. شربت را امتحان كنید، اگر دیدید قوام آمده، جوهر لیمو را بیفزائید و دو دقیقه دیگر بجوشانید. سپس اجاق را خاموش كنید.