آشپزباشی - زیبا مالك
گوجهفرنگیهای شسته را از وسط دو نیم كنید و هر نیمبرش را برشهای نزدیك به هم بزنید، به شرط آنكه از هم جدا نشوند. داخل ظرف مناسبی، گوجهفرنگیها را بچینید و به مدت 4-6 ساعت آب آهك صافشده را روی گوجهها بریزید تا جائی كه روی گوجهها را آب آهك بگیرد.
گوجهفرنگیها را پس از این مدت از آب آهك بیرون آورید، داخل صافی بریزید و روی آن آب بدهید و داخل آب، به مدت 20-30 دقیقه نگهدارید. بعد از این مدت، گوجهفرنگیها را از آب بیرون آورید تا آب اضافیشان گرفته شود.
شكر را همراه با آب داخل ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید تا شكر در آب حل شود. زاج را اضافه كنید، حرارت را ملایم نمائید و بلافاصله گوجهها را داخل شربت بریزید و كف شربت را بگیرید.
پس از 10-15 دقیقه، گوجه ها را از شربت درآورید و شربت را قوام آورید. بعد از قوام آمدن، ژلاتین روان شده، گلاب و آب لیموترش را بیفزائید.
حالا گوجهها را داخل شربت بگذارید و با درپوش پارچهای، در یخچال نگهدارید. بعد از سرد شدن اگر آب انداخته باشد، گوجهها را بیرون آوردید و دوباره شربت را بجوشانید تا غلیظ شود و قوام آید.