روشتهیه
آرد سفید و نمک را با هم در کاسهای الک کنید، سپس کره سرد نگینی خرد شده را به آن اضافه کرده و مخلوط نمایید، در حدی که کره آردی شود. بعد زردهی تخممرغ را هم با کمی آب مخلوط کرده و به مواد بیافزایید، سپس همهی مواد را به وسیله چنگال یا نوک انگشتان دست با هم مخلوط نمایید به طور ی که کره میان آرد توزیع شود ولی آب نشود و به صورت اماج(خرده نان) در آید. به دفعات و کمکم آب سرد را به حدی به خمیر اضافه کنید که خمیر منسجم و جمع شود. خمیر را روی سطح کمی آرد پاشیده شده ورز دهید تا خمیر نرمی به دست آید. روی خمیر را پوشانده و به مدت 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید. خمیر را از یخچال خارج نموده و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید، یک قسمت از آن را روی سطح کمی آرد پاشیده شده، نازک باز کنید و با کاتر گرد 9 سانتیمتری برش بزنید. روی هر نیمهی خمیر را به اندازهای از مواد ذیل قرار دهید که از لای خمیر بیرون نزند و ضمناً اطراف خمیر هم به اندازهی یک سانتیمتر خالی بماند، پنیر موتزارلای رنده شده را به مقدار لازم روی مواد بپاشید و بعد دور تا دور خمیر را با سفیدهی تخممرغ و یا با آب مرطوب کنید و خمیر را تا کنید و لبه های آن را محکم فشار دهید تا کاملاً به هم بچسبند سپس در سینی چرب شده قرار داده و روی سطح کالزون بزرگتر را دو شکاف کوچک ایجاد کنید. روی آنها را هم با تخممرغ زده شده پوشش داده و پاپریکا یا سیاهدانه و یا کنجد بپاشید و سینی را در فر گرم شده با دمای 210 تا 230 درجهی سانتیگراد یا 425 تا 450 درجهی فارنهایت به مدت 20 دقیقه بپزید تا روی آنها طلایی رنگ شود.
روشتهیه مواد داخل کالزونه:
ابتدا تابه را روی حرارت قرار دهید تا گرم شود سپس کره و روغن را در تابه بریزید و پس از گرم شدن، پیاز و سیر ریز خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید و اجازه دهید تا کمی نرم شود. سپس مرغ نگینی یا حبهای خرد شده را اضافه کرده و با هم به مدت 15 دقیقه و یا تا زمانیکه مرغ نرم شود تفت دهید. بعد پودر تخمگشنیز، نمک و فلفل را هم افزوده و هم بزنید، سپس تابه را از روی حرارت برداشته، سایر مواد را به آن افزوده و کلیه مواد را با هم مخلوط کنید.