آشپزباشی - افسانه ظروفی :
روشتهیه
کره، پودر شکر و مخلوط آب و شیر را در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کره آب شود و مخلوط فراهم کرده به نقطة جوش برسد. آنگاه ظرف را از روی حرارت بردارید و مخلوط آرد و نمک را به مایه افزوده و مخلوط کنید. سپس ظرف را دوباره روی حرارت بگذارید و پیوسته مواد را هم بزنید تا خمیر شود و خمیر از ظرف جدا گردد. حالا خمیر را از ظرف خارج کنید و بگذارید اندکی خنک شود. بعد آن را در کاسة همزن برقی قرار دهید و قدری با همزن بزنید. آنگاه تخممرغها را یکی یکی و با فاصلة زیاد از هم، به خمیر بیفزائید و هر بار به اندازة کافی مایة اکلر را با همزن برقی بزنید تا تخممرغها جذب خمیر شوند و خمیر شل نشود! اکنون وانیل را اضافه کنید و مایة به دست آمده را در کیسة شیرینیپزی دارای ماسورة B1 بریزید. سپس سینی شیرینیپزی را قدری چرب کنید و مایة اکلر را به شکل زیگزاگ روی سینی بریزید (اندازه اکلرها به دلخواه شماست). حالا اکلرها را به مدت تقریبی 25-30 دقیقه در فر گرم کرده با دمای 200 درجة سانتیگراد بپزید. پس از پخت، اکلرها میباید طلائیرنگ شوند و داخلشان کاملا خالی باشد. همینکه اکلرها خنک شدند، داخلشان را با کرم پنیر پر کنید و با میوه بیارائید و رویشان پودر شکر بپاشید.
روش تهیة کرم پنیر
پنیر ماسکارپونه، پودر شکر و پوست لیمو را قدری با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود. آنگاه همزن را خاموش کنید و خامة همزدة قنادی را به مخلوط پنیر بیفزائید و با لیسک هم بزنید تا کرم صاف و یکنواختی حاصل شود. سپس کرم فراهم کرده را در کیسة شیرینیپزی دارای ماسورة کنگرةدار بریزید و اکلرها را پر کنید.