روشتهیه
طرز تهیه زبان:
زبان را تمیز کرده و غدههای اطراف آن را بگیرید و بعد با برس روی آن را تمیز کرده و سپس بشویید. زبان را داخل قابلمه حاوی آب در حال جوش انداخته و اجازه دهید 10 دقیقه بجوشد، سپس آبکش کرده و دوباره آب بریزید و همه مواد را افزوده و حدود 3 تا 5 ساعت بپزید. بعد از پخت صبر کنید تا کاملاً سرد شود و بعد پوست زبان را بکنید.
طرز تهیه خمیر زبان:
مایه خمیر، شکر و آب ولرم را در کاسه ریخته و درِ آن را بگذارید و 15 دقیقه در محیط آشپزخانه استراحت دهید تا وربیاید. در کاسهای بزرگ مایه خمیر ورآمده، شیر ولرم، روغن مایع و نمک را مخلوط کنید، آرد را کمکم اضافه کرده و خمیر را ورز دهید (حدود 15 دقیقه) تا زمانی که به دست نچسبد، در آخر کمی با روغن مایع دستتان را چرب کنید و خمیر را گرد کرده و در کاسه بگذارید و آرد بپاشید و با پارچه روی ظرف را پوشانده و در محیط گرم یک ساعت به خمیر استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود. خمیر را دوباره کمی ورز داده و با وردنه به قطر 5/0 سانتیمتر پهن کنید، سپس زبان را لای خمیر گذاشته و بقیه خمیر را با کاتر برگ یا هر کاتر دیگری برش بزنید و کمی با دست مرطوب کرده و روی خمیر بگذارید. نیم ساعت دیگر در دمای آشپزخانه به خمیر استراحت دهید، سپس تخممرغ را با چنگال زده و با قلممو روی خمیر بزنید، خمیر را به مدت 45 تا 60 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا پخته و طلایی شود، سپس خارج کرده و زبان را در ظرفی که سس ریختهاید قرار دهید.
طرز تهیه سس:
پیاز را تفت دهید، قارچ را افزوده و سرخ کنید، سپس رب را اضافه کرده و تفت دهید و بعد استاک، زعفران، سرکه، نمک و سس تند را افزوده و درِ قابلمه را ببندید و 5 دقیقه با حرارت ملایم بجوشانید، در آخر جعفری را اضافه کنید.
نکته:
مقصود از استاک زبان همان آبی است که از پختن زبان باقی مانده است.