استار فروت میوه عجیب و غریبی است که بومی فیلیپین، اندونزی، مالزی، ویتنام، هند، بنگلادش و سریلانکا میباشد.
استار فروت میوه محبوب در سراسر جنوب شرقی آسیا، جنوب اقیانوس آرام و بخشهایی از شرق آسیا است.
درخت استار فروت علاوه بر مناطق بومی در بسیاری از نقاط دنیا کاشته میشود.
این میوه یک شکل منحصر به فرد و بسیار زیبایی دارد و زمانی که میوه به صورت عرضی برش داده میشود به شکل ستاره است به همین دلیل به آن استار فروت یا میوه ستاره ای میگویند.
کل میوه خوراکی است و گاهی اوقات در پخت و پز هم استفاده میشود و به عنوان چاشنی مورد استفاده قرار میگیرد.
از این میوه در درست کردن مربا، ژله، سالاد، نوشیدنی و... نیز استفاده میشود.
استار فروت حاوی مقدار زیادی از ویتامینها و آنتی اکسیدانها است و دارای خواص ضد میکروبی قوی میباشد.
این میوه خواص و فواید زیادی دارد و بسیاری از متخصصان تغذیه خوردن آن را به صورت مرتب توصیه میکنند.
درخت استار فروت به ارتفاع 1.2 متر رشد میکند. استار فروت زمانی که رسیده باشد رنگ آن زرد تیره است و اندازه هر میوه 5 تا 15 سانتیمتر میباشد و پوست صاف و نازکی دارد.
میوههای کوچک ترطعم ترشی دارند و هرچه میوه رسیدهتر میشود طعم آن شیرینتر میشود.
انواع ترش اسید اگزالیک بیشتری نسبت به انواع شیرین دارند. گوشت میوه ترد و آبدار است و طعم بسیار خوبی دارد.
بهترین زمان مصرف استار فروت مدت کوتاهی پس از رسیدن میوه، زمانی که رنگ میوه زرد با سایه سبز یا زمانی که کاملا زرد رنگ است میباشد.
زمانی که قرار است میوهها در دمای اتاق نگهداری شوند، آنها را وقتیکه کمی سبز رنگ هستند برداشت کنند.
میوهها زمانی که خیلی رسیده میشوند به رنگ زرد تیره با لکههای قهوهای در میآیند که آبدارتر و شیرینتر میشوند.
طعم استار فروت به ترکیبی از طعم سیب، گلابی، انگور و خانواده مرکبات تشبیه شده است.
استار فروت کال سفتتر و ترشتر است و طعمی شبیه سیب سبز دارد.