Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 3 آذر 1403 - 13:40

متعادل‌کردن اسید غذاها

متعادل‌کردن اسید غذاها

وقتی اسید معده زیاد می‌شود، هضم غذا سخت شده و فرد به تدریج دچار سوزش یا زخم معده می‌شود. از آنجایی که غذاها سه نوع اسیدی، قلیایی و خنثی هستند، بهتر است رژیم غذایی را به سمت قلیایی و خنثی پیش ببرید تا گرفتار مشکلات سلامتی نشویم. با چند گام ساده می‌توان مقد


جوش شیرین

درون غذای در حال پخت، کمی جوش شیرین بریزید و بدین ترتیب از مقدار اسیدیته آن بکاهید. تا زمانی که طعم ترش غذا از بین رفت، می‌توانید جوش شیرین اضافه کنید. جوش شیرین، بی کربنات سدیم و نوعی نمک است. اگر نگران مصرف خود جوش شیرین هستید، مقدار بسیار کمی از آن استفاده کنید و مطمئن باشید که از مقدار اسیدیته غذا تا حد بسیار زیادی می‌کاهد.

پخت کوتاه مدت
زمان پخت غذا را به حداقل برسانید. بدین ترتیب غذا، آب زیادی از دست نداده و اسید درون حجم کمی از غذا متمرکز نمی‌شود. جوشاندن سوپ‌ها، غذاهای گوشتی، سس‌ها و دیگر غذاها، از آب آن‌ها می‌کاهد.

پخت جداگانه
غذاهایی مانند گوشت قرمز، ماهی و یا مرغ را بدون سس و جداگانه بپزید تا غذا بسیار اسیدی نشود. اگر می‌خواهید اسپاگتی یا گوشت قلقلی درست کنید، آن‌ها را جدا از سس درست کرده و سپس موقع سرو غذا روی آن سس بریزید. این روش باعث می‌شود تا گوشت در اسید شناور نشود.

پروتئین سالم
پروتئین مورد نیازتان را با خوردن گوشت‌های کم چرب به دست آورید و به جای پختن گوشت، بهتر است آنها را کبابی کنید. از مرغ بدون پوست، ماهی و سفیده تخم مرغ استفاده کنید. بدین ترتیب اسید بسیار کمی به بدنتان وارد می‌شود.

ترکیب خوراکی‌های قلیایی و اسیدی
بهترین راه متعادل کردن غذاهای اسیدی، پخت آنها به همراه غذاهای قلیایی است. به طور مثال همراه با گوشت قرمز یا ماهی می‌توانید نخود، هویج یا تخم مرغ که قلیایی هستند، بیفزایید. بدین ترتیب غذایتان از نظر اسیدیته، متعادل می‌شود.

سرکه بالزامیک
با استفاده از چاشنی سرکه بالزامیک در سالاد و مصرف آن به همراه غذا می‌توانید، اسید کمتری به بدن خود وارد کنید.


خیس کردن عدس و لوبیا
می‌توانید با خیس کردن عدس و لوبیا در آب داغ، از شب قبل از پخت آنها، از مقدار اسید فیتیک موجود در آنها بکاهید. خیساندن لوبیا و عدس در آب داغ، علاوه بر کم کردن مقدار اسیدیته آن‌ها، باعث می‌شود که مواد مغذی موجود در لوبیا و عدس بهتر جذب بدن شوند. در واقع با خیس کردن باقی حبوبات، همین فواید را از آن‌ها می‌توانید به دست آورید.


روغن زیتون بکر
برای پخت و پز از روغن زیتون بکر یا روغن‌های دیگری استفاده کنید که مقدار اسیدیته آن‌ها کم باشد.

افزودن میوه
در رژیم غذایی خود میوه‌های کم اسیدی مانند سیب شیرین، انبه، موز و خربزه بنگجانید تا تعادل اسیدیته و قلیایی بدنتان به هم نخورد.

سبزیجات
مصرف سبزی فراوان و همچنین افزودن آن به غذا باعث می‌شود تا از شدت اسیدیته غذا کاسته شود.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟