گوشت یکی از مواد غذایی دوستداشتنی است که بودن آن در سبد غذایی خانگی ضروری است، چون بدن انسان به پروتئینها و مواد مغذیای که در گوشت وجود دارد، احتیاج دارد. خیلی از اشخاص به علت بوی زهمی که انواع گوشتها دارند از استفاده از آنها پرهیز میکنند یا استفاده از آن را به حداقل میرسانند. در این مقاله تصمیم داریم راه حلهای مناسب را برای از بین بردن بوی زهم گوشت را با شما در میان بگذاریم.
سطح گوشت را با آرد بپوشانید
برای از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز روی گوشت را با آرد پوشانده برای یک کیلوگرم گوشت، حدود یک مشت آرد نیاز است و بعد از یک یا دو ساعت گوشت را با آب معمولی بشویید.
مخلوط سرکه و سیر له شده
روی گوشت مخلوط سرکه و سیر له شده را بزنید و بعد از 30 دقیقه گوشت را با آب بشویید و بپزید.
گوشت را با نمک و نشاسته مخلوط کنید
نمک و نشاسته به مقدار 1 به 2 را با هم مخلوط کنید و در کمی سرکه ریخته و گوشت را داخل آن گذاشته و به آهستگی مالش دهید تا محلول نشاسته و نمک و سرکه به خورد آن برود آنگاه گوشت را بشویید.
با استفاده از سس گوشت، مثل تریاکی یا ترکیبی از سویا، زنجبیل و آناناس در هنگام مراحل پخت، میتوان بوی بد گوشت را گرفت. گوشت گوسفند را میتوان تا پنج روز پیش از پختوپز طعمدار کرد و در سس خواباند. زمان آشپزی با گوشت گوسفندی و مرغ، میتوانید چند شاخه رزماری به آن اضافه کنید تا بوی بد گوشت و مرغ گرفته شود و پس از پختن غذا، آنها را بیرون بیاورید. اضافه کردن فلفل دلمهای و تفت دادن آن به همراه گوشت که سبب خوش عطر شدن آن میشود. برای از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز، پیش از فریز کردن به مدت ۴-۳ ساعت آن را در سرکه، برگ بو، زعفران، سیر و پیاز رنده شده قرار دهید تا طعم دار شود، آنگاه آن را در فریزر بگذارید. برای طعم دار کردن گوشت قرمز بهتر است بهجای آبلیمو از کیوی استفاده شود؛ کیوی سبب ترد شدن گوشت قرمز در عرض یکی دو ساعت میشود.
اثر شیوه پخت بر بوی گوشت
یکی از عوامل اثرگذار در طعم و مزه گوشت، شیوه پخت آن است. پختن گوشت با حرارت بسیار کم و طبخ بیش از اندازه آن میتواند در مزه و بوی گوشت اثر منفی بگذارد. در حقیقت باید توجه کنید که شیوههای پختوپز و شیمی مواد غذایی میتوانند عوامل مهمی در به وجود آوردن طعم و مزه غذا باشند. پس:
برای سرخ کردن گوشت، اول تابه را گرم کنید، روغن را در تابه ریخته و بگذارید خوب داغ شود، آنگاه گوشت را به تابه اضافه کنید. حرارت را نه خیلی کم کنید که گوشت در روغن آب بیندازد و نه خیلی زیاد کنید که سطح بیرونی گوشت بسوزد. تکههای گوشت را مرتب بچرخانید که گوشت، مغزپخت شود.
برای کباب کردن گوشت، اول آن را به قطعههای کوچک و نازک برش بدهید. بهتر است تکههای گوشت را به ضخامت ۲ تا ۳ سانتیمتر و درست در جهت بافت ماهیچهها، بهصورت لایههای نازک برش بزنید. به یاد داشته باشید که چنانچه لایههای گوشت، ضخیم باشند بافت خارجی گوشت در مدتزمان کوتاهی میپزد، ولی وسط آن امکان دارد خام باشند و مزه و بوی بدی داشته باشند.
یکی از تکنیکهای پختن گوشت به شیوه کبابی این است که گوشت را پیش از پخت در ترکیبی از روغن زیتون، پیاز، فلفل دلمهای، لیموترش و فلفل سیاه بخوابانید و چند ساعتی در دمای ۶ تا ۸ درجه سانتیگراد قرار دهید.
برای طبخ گوشت، پیاز را تفت دهید، گوشت را به آن بیفزایید و بعد از تفت دادن گوشت، کمی آب به آن اضافه کنید. برای گوشت گوسفندی حدود ۳ ساعت و برای گوشت گوساله حدود ۴ ساعت صبر کنید تا بهطور کامل بپزند، آنگاه ادویههای مورد نظر را به آن بیفزایید و بگذارید قدری بجوشد تا گوشت طعم دار شود و بوی بد آن از بین برود.