Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 3 آذر 1403 - 13:37

نكات مفید درمصرف سبزیجات

نكات مفید درمصرف سبزیجات

نكات مفید درمصرف سبزیجات

سبزی‌ها را تا حد امكان به صورت تازه مصرف كنید؛ با این كار ویتامین‌های آن‌ها بیشتر حفظ می‌شود.
برای كاهش مصرف چربی و نمك كه زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی و افزایش فشارخون فراهم می‌كند، استفاده از نمك و سس مایونز را همراه با سالاد محدود كنید. در مواقعی كه استفاده از نمك باید محدود باشد، می‌توان با افزودن سبزی‌های معطر مانند نعناع، ریحان و گشنیز، طعم و عطر مطلوب را به غذا بخشید.
برای خرد كردن سبزی‌ها، از چاقوی تیز استفاده كنید تا از تخریب و از بین رفتن ویتامین‌های سبزی جلوگیری شود.
برای پخت سبزی‌ها، از آب به مقدار كم استفاده كرده و آب حاصل از پخت را در غذاها مصرف كنید.
سبزی‌ها به ویژه آن‌ها كه با ریشه از مزرعه به مغازه منتقل شده و توسط مصرف‌كننده خریداری می‌شوند، به طور معمول آلوده به تخم انگل و میكروب‌ها هستند؛ به همین دلیل باید به دقت پاكیزه و ضدعفونی شوند.
در انتقال سبزی از مغازه به خانه دقت كنید. آن‌ها را در كنار سایر مواد غذایی نگذارید؛ زیرا ممكن است مواد غذایی را آلوده كنند.


چگونه سبزی‌ها را ضدعفونی كنیم؟
سبزی‌هایی را كه به طور خام مصرف می‌كنید با دقت بشویید و ضدعفونی كنید تا احتمال وجود میكروب و انگل‌های مختلف در آن به صفر برسد. برای ضدعفونی كردن، پس از پاك كردن و شستن سبزی با آب، آن را در یك ظرف 10-5 لیتری همراه با آب بریزید؛ سپس 4-2 قطره مایع ظرفشویی به ازای هر لیتر آب اضافه كنید و بگذارید سبزی به مدت 5 دقیقه در محلول آب و كف بماند تا تخم انگل‌ها از سبزی جدا شوند. پس از آن سبزی‌ها را از روی كف و آب جمع كرده، یك قاشق چایخوری پودر پركلرین را در 10 لیتر آب حل نمایید و سبزی را در آن بریزید و پس از 5 دقیقه سبزی‌ها را از ظرف خارج كرده و با آب تمیز چندین بار بشویید و آب كش كنید؛ به طوری كه مواد پاك‌كننده و ضدعفونی‌كننده از سبزی جدا شود. ضدعفونی كردن سبزی‌هایی كه خام مصرف می‌شوند، برای جلوگیری از آلودگی‌های انگلی ضروری است.


رطوبت سبزی گرفته شود
سبزی‌ها را پس از شستن در پارچه‌ی تنظیف نازك بریزید و چهار‌گوشه‌ی آن را به دست گرفته و تكان دهید تا آب آن كشیده شود.


نگه‌داری سبزی‌ها
برای نگه‌داری سبزی‌ها، از همان پارچه‌ی تنظیف یا كیسه‌ی پارچه‌ای مخصوص استفاده كنید و آن را در كیسه‌ی پلاستیكی یا ظرف درب‌داری قرارداده و در یخچال بگذارید. شما با این طریق می‌توانید اقلام دیگری چون خیار، گوجه‌فرنگی، كلم، كاهو و ... را نیز در یخچال بگذارید تا هم‌چنان تازه بماند.


پختن سبزی‌ها
در طبخ سبزی همواره سبزی را در آب جوش بیندازید و قبل از جوش آمدن آب، هرگز سبزی را در آن نگذارید تا سبزی سیاه نشود.نمك مورد استفاده در سبزی را در آخر پختن به آن بزنید و هنگام طبخ نگذارید آب در ته ظرف بماند. سعی كنید آب سبزی به خورد خودش برود (در سبزی جذب شود).هنگام پختن سبزی یا اقلام دیگری همچون كدو، بادمجان، مارچوبه، كلم، گل كلم، كدوحلوایی و... درب ظرف را باز بگذارید تا آب آن تبخیر شود و رنگ سبزی روشن بماند.در تهیه‌ی خوراكی‌هایی چون بورانی، اسفناج و مشابه آن، سبزی را در آب‌دار بردارید تا خوراكتان هم خوشمزه و هم با خاصیت شود.


خشك كردن سبزی
بسیاری از سبزی‌ها را می‌توان علاوه بر اینكه تازه مصرف كرد به صورت خشك نیز استفاده كرد. برای خشك كردن سبزی‌ها باید به طریق زیر عمل نمود: سبزی‌ها را با دقت تمیز كنید. سپس در آبكش بزرگی بریزید، آن‌گاه با قرار دادن سبزی‌ها در پارچه‌ی تنظیف بزرگ، و تكان دادن آن بكوشید آب آن را بگیرید. پس از آن در محلی كه آفتاب و گرد و غبار نباشد، روی پارچه‌ی بزرگی پهن كنید و بگذارید تا به مرور خشك شود.


روش پخت سبزی‌های خشك شده
هنگام استفاده از سبزی‌های خشك شده، مقدار لازم سبزی خشك را در مقدار آبی كه برای پخت لازم است، خیس كنید و بسته به نوع سبزی، مدت 1 تا 5 ساعت به حال خود بگذارید تا خیس بخورد. سپس سبزی را همراه با آبی كه در آن خیسانده‌اید به غذا بیفزایید تا بپزد. یادآوری می‌شود كه آب سبزی‌ها را نباید دور ریخت؛ زیرا مقداری از مواد مغذی سبزی در آن است، ولی چنان‌چه سبزی‌های خشك شده دارای مقداری گرد و خاك و یا شن‌ریزه باشد، ابتدا آن‌ها را سریع آب بكشید و سپس به روش بالا خیس كنید.

 

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟