وانیل | معرفی ادویه ها
وانیل [VANILLA]؛ گیاه بومی كشورهائی مانند هندوستان، مكزیك و آمریكای جنوبی و مركزی است. این گیاه - كه گاهی طول ساقهاش به یك و نیم متر هم میرسد - دور درختان میپیچد و بالا میرود. بلورهای سفیدرنگ موجود در روی ساقهی گیاه وانیل، وانیلین نام دارد.
حال آنكه ساقهی وانیل، به رنگ قهوهای تیره میباشد. وانیل، یكی از پرمصرفترین طعمدهندهها در صنعت قنادی به شمار میرود و از آن، در تهیهی انواع كیك و شیرینی استفاده میشود. هنگامی كه از كنار مغازهی شیرینیفروشی میگذرید، بوی خوشی كه به مشامتان میرسد، همان بوی خوش وانیل است. وانیل نیز، یكی از هدیههای خداوند به ما انسانهاست. بد نیست بدانید كه وانیل، به سه شكل مختلف در دسترس است.
چنان كه گفته شد، ساقهی وانیل قهوهای رنگ است و عصارهی آن نیز - كه به اسانس وانیل معروف است - به رنگ قهوهای تیره در كارخانه تهیه و در شیشههای مخصوص آمادهی فروش میشود.
همچنین، از بلورهای سفیدرنگ نشسته بر روی ساقهی وانیل استفاده میشود و در طعم بخشیدن به كیك و شیرینی از آن بهره میگیرند.
هرچند بهرهگیری از مادهی موجود در ساقهی وانیل بهترین و دلپذیرترین گزینههاست! به منظور بهرهگیری از آن، میباید به كمك چاقوی تیزی، شكافی روی ساقهی وانیل ایجاد كنید و از مادهی درون آن استفاده نمائید. گفتنی است كه میزان استفاده از وانیل در هر یك از گونههای آن متغیر است. به طور مثال، چنانچه وانیلین در اختیار دارید، مقدار اندكی از آن برای كیك و شیرینی به كار برید.
اگر از ساقهی طبیعی وانیل استفاده میكنید، پس از خراشیدن پوست داخلی آن و بیرون آوردن مادهی اصلی وانیل، ساقهی آن را دور نریزید؛ چون كه میتوانید ساقهی وانیل را درون ظرف حاوی شكر بگذارید و هر روز ظرف را تكان دهید تا بوی وانیل همهی شكر را دربربگیرد و شكر معطری داشته باشید.
همچنین، میتوانید از یك قاشق چایخوری اسانس (عطرمایهی) وانیل در هر دستور كاری كه دارای وانیل است، بهره بگیرید؛ اما در میزان استفاده از وانیلین، دقت لازم را داشته باشید. زیرا مصرف بیش از حد آن، موجب تلخ شدن شیرینی خواهد شد! در پایان، با آرزوی موفقیت روزافزون برای شما همراهان صمیمی و همیشگی، در ادامهی كلاس شیرینیپزی همراه ما باشید.