Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 22:20

خوراكی های بلندترین شب سال

خوراكی های بلندترین شب سال

انار منبع ویتامین‌های A ،E ،C، نیاسین و اسید فولیک، پتاسیم و فیبر است. تحقیقات نشان داده‌اند که انار 3 برابر چای سبز، آنتی‌اکسیدان دارد. مصرف انار باعث کاهش پرفشاری خون می‌شود.

تحریریه آشپزباشی

انار

انار منبع ویتامین‌های A ،E ،C، نیاسین و اسید فولیک، پتاسیم و فیبر است. تحقیقات نشان داده‌اند که انار 3 برابر چای سبز، آنتی‌اکسیدان دارد.

مصرف انار باعث کاهش میزان LDL (کلسترول بد) خون، جلوگیری از لخته شدن خون و کاهش پرفشاری خون می‌شود.

بنابراین از ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی پیشگیری می‌کند. همچنین مصرف این میوه باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان‌های سینه، پروستات و پوست می‌شود.

هندوانه

هندوانه از ۹۲ درصد آب و 7 درصد قند طبیعی تشکیل شده است. همچنین حاوی ویتامین‌های C، بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامینA) و B، پروتئین، منیزیم، آهن، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم و لیکوپن می‌باشد. 

هندوانه با دارا بودن بیش از90 درصد آب، برای رفع تشنگی بسیار مناسب است. هیچ میوه‌ای تا این اندازه آب ندارد، بنابراین برای پیشگیری از بیماری‌های كلیوی و پیشگیری و درمان یبوست، تب و بیماری‌های عفونی مفید می‌باشد.

این میوه حاوی مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌ها در طبیعت است. هندوانه سرشار از ویتامین C و نیز منبع بسیار مناسبی از بتاکاروتن (پیش‌ساز ویتامین A) است.

کشمش و توت خشک

کشمش نیز مانند انگور حاوی فنل است، ولی چون طی فرایند تبدیل انگور به کشمش، میزان فنل موجود در آن کاهش می‌یابد، خاصیت آنتی‌اکسیدانی کمتری نسبت به انگور دارد.

عنصر بروم موجود در کشمش در سلامت استخوان نقش دارد و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. توت خشک حاوی پروتئین، ویتامین‌های گروه B، ویتامین A، کلسیم و آهن است.

گردو

گردو منبع خوبی از پروتئین است.

همچنین حاوی ویتامین‌های A، E، C، B1، B2، اسید فولیک (B9)، اسید پانتوتنیک (B5) و نیاسین (B3) و برخی مواد معدنی از قبیل آهن، روی، مس، منگنز، كلسیم، منیزیم، فسفر و پتاسیم می‌باشد.

در میان مواد معدنی سدیم به مقدار کم در گردو یافت می‌شود.

انجیر

انجیر منبع خوب پتاسیم است و میزان کمی سدیم دارد، بنابراین برای کاهش پرفشاری خون مفید می‌باشد.

کلسیم و منیزیم موجود در انجیر در حفظ سلامت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان نقش دارند.

انجیر ملین و ضد یبوست است و از سرطان روده جلوگیری می‌کند. همچنین، برای پیشگیری از سرطان سینه مفید می‌باشد.

مصرف این میوه باعث کاهش میزان کلسترول و اسید اوریک خون می‌شود. این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان نیز می‌باشد.

میزان ویتامین B6 موجود در انجیر از سایر میوه‌ها بیشتر است. این ویتامین به سوخت و ساز پروتئین در بدن کمک می‌کند.

پسته، فندق و بادام

این آجیل‌ها حاوی ویتامین‌هایB1 ،B6، E و عناصر پتاسیم، فسفر، منیزیم و روی می‌باشند. ویتامین B1 باعث افزایش انرژی، تقویت سلول‌های عصبی و متعادل کردن اشتها می‌شود.

در بین آجیل‌ها، پسته دارای بیشترین میزان ویتامین E  است. این ویتامین نقش آنتی‌اکسیدانی دارد.

توصیه‌ها

آجیل‌ها قابلیت آلودگی به قارچی به نام آفلاتوكسین را دارند كه سرطانزا است.

به همین دلیل به افراد مبتلا به سرطان توصیه می‌شود که این مواد را حتما از مراکز معتبر خریداری کنند.

افرادی كه از بالا بودن تری‌گلیسیرید خون رنج می‌برند، بهتر است از مصرف مغز دانه‌ها از قبیل پسته، بادام، گردو و... خودداری كنند.

مصرف آجیل بوداده كه حاوی نمك فراوان است، به هیچ وجه به افرادی كه فشار خون بالایی دارند یا از مشكلات كلیوی رنج می‌برند، توصیه نمی‌شود.

خوراكی‌های شب یلدا به اندازه كافی متنوع و حجیم هستند، پس توصیه می‌شود كه در این شب، یا شام را حذف كنید و یا شام بسیار سبكی میل نمایید.

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟