دستور تهیه کرم کارامل وگان
کرم کارامل (کاستارد کاراملی) یک دسر کاستارد فرانسوی با کارامل است که به طور سنتی با تخم مرغ و لبنیات درست می شود. اما شاید شما وگان باشید و دوست داشته باشید این دسر خوشمزه را به صورت گیاهی مصرف کنید بنابراین ما دستور تهیه نسخه گیاهی این دسر خوشمزه را برای شما آماده کرده ایم امیدواریم آن را آماده کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم کرم کارامل گیاهی
مواد لازم برای سس دسر | |
آب | 75 گرم |
شکر کاستر | 200 گرم (1 فنجان) |
مواد لازم کاستارد | |
شیر بادام(شیرین نشده)/شیر سویا/شیر نارگیل (به دلخواه) | 500 میلی لیتر |
شکر کاستر | 80 گرم |
آرد ذرت | 65 گرم ( 0.5 فنجان ) |
پودر آگار آگار(ژلاتین گیاهی) | ¼ قاشق چای خوری |
چوب وانیل | 1 عدد |
عصاره وانیل | 2 قاشق چایخوری |
نمک دریا | ¼ قاشق چای خوری |
شیر نارگیل کنسرو شده کامل چرب | 300 گرم |
دستور تهیه کرم کارامل گیاهی
مرحله 1: سس کارامل را درست کنید
ابتدا شکر و آب خود را وزن کرده و در یک قابلمه قرار دهید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
پس از حل شدن شکر ، حرارت را تا متوسط رو به بالا افزایش دهید و دیگر به آن دست نزنید (بسیار مهم)!
طرز تهیه سس کارامل
وقتی که کارامل شروع به تبدیل شدن به رنگ کهربایی روشن میکند، تابه را به آرامی تکان دهید تا کارامل به طور یکنواخت در تابه پخش شود. هنگامی که رنگ کارامل به رنگ کهربایی تیره تبدیل شد، تابه را از روی حرارت بردارید. اگر رنگ کارامل خیلی تیره شود، ممکن است طعم تلختری به آن بدهد.
حالا باید سریع کار کنید چون کارامل با برداشتن از روی حرارت خیلی سریع شروع به سفت شدن می کند. کارامل را در قالب های خود بریزید (به 4 عدد قالب بزرگ 240 میلی لیتری یا 6 عدد قالب متوسط 180 میلی لیتری نیاز دارید) و سپس آنها را در دمای اتاق کنار بگذارید تا سفت شوند.
مرحله 2: کاسترد را درست کنید
برای تهیه کاسترد این دستور غذا را با ترکیب شیر بادام، شکر، آرد ذرت و پودر آگار آگار در یک قابلمه شروع کنید. با حرارت ملایم هم بزنید تا مواد به طور یکنواخت مخلوط شوند و شکر حل شود.
سپس بقیه مواد خامه کارامل (شیر نارگیل، غلاف وانیل، عصاره وانیل و نمک دریایی) را به آن اضافه کنید و مخلوط را روی حرارت متوسط رو به بالا بگذارید تا بجوشد.
حالا همین طور که هم می زنید به مدت 5 دقیقه اجازه دهید به جوشیدن ادامه دهد تا آرد ذرت بپزد و پودر ژلاتین (آگار) فعال شود. کاسترد در حین پخت بسیار غلیظ می شود.
پس از آماده شدن، کاستارد را از روی حرارت بردارید و آن را از یک الک توری ریز رد کنید. با این کار غلاف وانیل و ذرات بزرگتری که از آن باقی مانده است جدا می شود.
قبل از انتقال به قالبها، اجازه دهید کاستارد حدود 20 دقیقه خنک شود. اگر خیلی داغ اضافه شود، لایه کارامل خیلی سریع ذوب می شود و شما آن سطح تمیز و زیبا را روی آن نخواهید داشت. سپس بعد از اینکه خنک شد داخل قالبها بریزید ، از یک قاشق استفاده کنید تا رویه قالبها را صاف کنید، و با آنها در یخچال بگذارید تا حداقل 8 تا 12 ساعت در یخچال بماند.
این ممکن است طولانی به نظر برسد، اما ارزش آن را دارد که از لایه کاراملی روی آن حداکثر استفاده را ببرید.
مرحله 3: خارج کردن کاستارد از قالب
درست قبل از سرو، یک چاقوی تیز را با دقت به عمق حدود 1 اینچ دور لبه داخلی قالب بکشید تا کاستارد شل شود. مراقب باشید عمیق تر نروید زیرا این کار می تواند ظاهر صاف دسر را خراب کند.
یک بشقاب سرو را روی یکی از قالب ها قرار دهید و سریع آنها را برگردانید. خیلی آهسته شروع به بلند کردن قالب کنید، در حالی که کرم کارامل خودش را از قالب خارج می کند، باید صدای "شلپ" را بشنوید. وقتی کارامل از طرفین شروع به ریختن کرد، دسر باید از قالب خارج شود.
نکات تهیه کرم کارامل گیاهی
- شیر بادام: اگر می خواهید این دسر را بدون آجیل تهیه کنید، می توانید به جای آن از شیر سویا یا شیر نارگیل استفاده کنید.
- این کرم کارامل های گیاهی بهتر است در 1-2 روز اول پس از سفت شدن سرو شوند. آنها را تا قبل از سرو از قالب ها خارج نکنید. توصیه می کنیم آنها را روز یا شب قبل از سرو آماده کنید.
- شیر نارگیل خود را خنک کنید. سرد کردن قوطی های شیر نارگیل به جدا کردن کرم نارگیل (قسمتی که می خواهید) از قسمت آبکی قوطی کمک می کند. کرم نارگیل وقتی سرد می شود غلیظ می شود که به تثبیت این دستور العمل کرم کارامل بدون تخم مرغ کمک می کند.
- کار با کارامل یعنی کار سریع. مواد تشکیل دهنده خود را آماده و اندازه گیری کنید و تجهیزات خود را از قبل آماده کنید. من همچنین توصیه می کنم قبل از شروع دستور تهیه را چند بار مطالعه کنید.
دستور تهیه کرم کارامل گیاهی
- کارامل را به هم نزنید. می دانم که وسوسه انگیز است، اما هم زدن سس کارامل پس از حل شدن شکر می تواند باعث کریستال شدن آن شود.
- آرد ذرت و پودر آگار را به مایعات سرد اضافه کنید . پس از گرم شدن، آرد ذرت شروع به غلیظ شدن می کند و آگار فعال می شود. این بدان معنی است که افزودن آن به مایعات داغ می تواند باعث ایجاد توده شود. بنابراین آنها را به مایعات سرد اضافه کنید و در طول فرآیند گرم شدن با همزن بزنید تا کاستارد ابریشمی و صافی حاصل شود.
- کاسترد پخته شده را از یک الک توری ریز رد کنید. این تضمین می کند که یک پوشش زیبا و صاف بدون هیچ گونه ذره یا باقی مانده از غلاف وانیل به دست آورید.
- دمای کاسترد را کم کنید. قبل از اضافه کردن آن به قالبها، اجازه دهید کاسترد خنک شود.
- کنسرو شیر نارگیل: در اینجا به شیر نارگیل کنسرو شده پرچرب نیاز دارید و فقط از قسمت ضخیم بالای قوطی استفاده کنید. به این ترتیب هنوز هم بسیاری از خواص گیرایی خود را خواهد داشت و یک قوام خامه ای به کرم کارامل وگان شما می دهد.