Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 17:52

آشنایی با ادویه های میگو

آشنایی با ادویه های میگو

همان‌طور که می‌دانید غذاهای دریایی مثل میگو دارای خاصیت‌های زیادی هستند ولی متأسفانه خیلی از اشخاص به دلیل بوی زهم، از خوردن آنها خودداری می‌کنند. با ادویه مخصوص میگو ضمن اینکه عطر و مزه‌ای دلچسب پیدا می‌کنند

همان‌طور که می‌دانید غذاهای دریایی مثل میگو دارای خاصیت‌های زیادی هستند ولی متأسفانه خیلی از اشخاص به دلیل بوی زهم، از خوردن آنها خودداری می‌کنند. با ادویه مخصوص میگو ضمن اینکه عطر و مزه‌ای دلچسب پیدا می‌کنند، طبع سردشان نیز متعادل‌تر می‌گردد.

ترکیب ادویه میگو

پیاز

همان‌گونه که می‌دانید، پیاز یکی از مواد غذایی است که برای گرفتن بوی زهم گوشت، مرغ و موادی مانند این استفاده می‌شود. به همین علت شما می‌توانید از پیاز در ترکیب ادویه میگو استفاده کنید و اثر بی‌نظیرش را ببینید.

 سیر

سیر هم مثل پیاز می‌تواند در گرفتن بوی زهم مواد غذایی تأثیرگذار باشد. همین‌طور سیر خواص زیادی برای بدن دارد. از جمله خواص آن کاهش فشارخون، بهبود سلامت قلب و ... می‌باشد. بنابراین بهتر است حتماً سیر را در ترکیب ادویه میگو اضافه کنید.

 فلفل سیاه

فلفل انواع گوناگونی دارد که می‌توانید در غذاها استفاده کنید. ولی یکی از پراستفاده‌ترین انواع فلفل، فلفل سیاه است که در ادویه‌های گوناگونی به کار می‌رود. فلفل سیاه عطر خاصی دارد و می‌تواند باعث معطر شدن ادویه میگو گردد. همین‌طور به اندازه دیگر فلفل‌ها تند نبوده و مشکلی برای افرادی که تندی دوست ندارند، به وجود نمی‌آورد.

گشنیز

گشنیز یکی از سبزیجاتی است که در ترکیب سبزی‌هایی که برای پخت غذا استفاده می‌شود، کاربرد دارد. ولی می‌توان از تخم گشنیز برای ادویه‌ها استفاده کرد. تخم گشنیز، عطر خیلی تندی دارد و می‌تواند در ترکیب ادویه‌ها اثر زیادی بگذارد. از سبزی آن هم می‌توان در ترکیب ادویه‌ها استفاده کرد. ولی باید پیش از استفاده، برگ‌های آن را خشک کرده و به‌صورت پودر درآورید.

 دارچین

بی‌تردید دارچین یکی از خوش عطرترین ادویه‌هایی است که می‌توان از آن در تهیه غذاها، کیک و شیرینی، مربا، چای و... استفاده کرد. دارچین در ادویه غذاهای گوناگونی استفاده می‌شود. یکی از انواع ادویه‌هایی که دارچین در آن اثر چشمگیری دارد، ادویه میگو است. دارچین طبع گرمی دارد و می‌تواند سردی میگو را خنثی کند.

 زیره

زیره دو نوع سیاه و سبز دارد که شما می‌توانید از هر دو  نوع آن‌ها در ترکیب ادویه غذاها استفاده کنید. ولی نوع سیاه آن استفاده بیشتری دارد. میگو و غذاهای دریایی، طبع سردی دارند و به همین علت احتیاج به ادویه‌ها و چاشنی‌های گرم دارند تا این سردی را خنثی کند. زیره یکی از انواع ادویه‌هایی است که می‌تواند سردی میگو را خنثی کند. به همین علت استفاده از زیره توصیه می‌شود.

 زنجبیل

زنجبیل با آن عطر تند بسیار خوبش، می‌تواند معجزه‌ای در عطر و مزه میگو به وجود آورد. شما عزیزان می‌توانید در ترکیب ادویه میگو، کمی زنجبیل اضافه کنید تا هم عطر آن در غذا بپیچد و هم از خواص زنجبیل برای سلامتی استفاده کنید.

ترکیباتی که در بالا گفته شد، بعضی از ترکیبات اصلی ادویه میگو هستند ولی بسته به نوع ادویه و روش تهیه آن، ترکیبات هم تغییر می‌کنند.

 

  طرز تهیه ادویه کجون

 فلفل سیاه ۱ قاشق چای‌خوری

نمک ۲ قاشق چای‌خوری

پودر پاپریکا دو و نیم قاشق چای‌خوری

آویشن یک و نیم قاشق چای‌خوری

فلفل کائن ۱ قاشق چای‌خوری

اورگانو یک و نیم قاشق چای‌خوری

پرک فلفل قرمز نصف قاشق چای‌خوری

پودر پیاز ۱ قاشق چای‌خوری

پودر سیر ۲ قاشق چای‌خوری

 نکات لازم:

ادویه کجون یکی از معروف‌ترین ادویه‌های ویژه ماهی و میگو به حساب می‌آید. استفاده از این ادویه، طعم بسیار خوشمزه‌ای را به میگو می‌دهد. برای تهیه ادویه کجون، لازم است که هر یک از ادویه‌های مورد نظر را به‌طور جداگانه آسیاب و سپس با یکدیگر مخلوط کنید. بهتر است که قبل از پخت میگوها، آن‌ها را در ادویه کجون قرار دهید.

 

 طرز تهیه ادویه هندی ویژه میگو

یکی دیگر از انواع ادویه میگو، ادویه هندی است. همان‌گونه که می‌دانید، هندی‌ها غذاهای تند دوست دارند و خیلی از آن‌ها استفاده می‌کنند. چنانچه شما نیز طرفدار غذاهای تند هستید، حتماً این نوع ادویه را در پخت میگو استفاده کنید.

فلفل قرمز تند یک‌دوم قاشق چایخوری

زیره کوبیده نرم ۱ قاشق غذاخوری

سیر پوست کنده کوبیده ۱ قاشق غذاخوری

گشنیز ریز خرد شده ۱ قاشق سوپخوری

فلفل سبز خرد شده ۱ قاشق سوپخوری

زردچوبه ۱ قاشق مرباخوری

 

نکات لازم

لازم به ذکر است که این نوع ادویه، به شکل تازه تهیه می‌شود و به علت استفاده از مواد تازه، نمی‌توان آن را پودر کرده و برای مصارف بعدی استفاده کرد. اول فلفل سبز را به شکل نگینی خرد کنید، آنگاه زیره را در یک هاون بکوبید تا نرم شود. حالا حبه سیر را پوست کنده و آن را بکوبید تا له شود. سپس برگ‌های گشنیز را به‌خوبی بشویید و آن‌ها را خرد کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و برای مزه دار کردن و معطر کردن میگو از آن استفاده کنید.

نظر شما درباره این مقاله چیست؟