خیلی مواقع برای شما پیش آمده است که مربای شما شکرک بزند. آیا میدانید علت شکرک زدن مربا چیست؟ کریستالها ممکن است به دلیل قند زیاد در مخلوط یا پختن خیلی کم، خیلی آهسته یا طولانیمدت شکرک ایجاد شوند. بلورهایی که در لبههای در شیشه ایجاد شدهاند، در اثر تبخیر مایع ایجاد میشوند.
چرا مربای من تودههای سفید دارد؟
اگر تودههای سفید را در مربای خود مشاهده کردهاید، به احتمال زیاد این بلورهای قند است. هنگام تهیه مربا سعی کنید میزان همزنی خود را پس از افزودن شکر محدود کنید. گاهی اوقات مخلوط کردن شکر آن را به تبلور تشویق میکند. اگرچه ممکن است عالی به نظر نرسد، اما جای نگرانی در مورد این تودههای سفید وجود ندارد. باز هم طعم خوبی خواهد داشت.
علت شکرک زدن مربا:
ممکن است بیش از دستورالعمل ذکر شده از شکر استفاده کرده باشید. حتی باعث شیرین شدن مربای شما میشود. از دستورهای مطمئن و امتحان شده استفاده کنید و میزان شکر و میوه را بهدرستی استفاده کنید. اندازهگیری در تهیهی مربا بسیار مهم است.
ممکن است دانههای حل نشده قند در کنارههای ظرف وجود داشته باشند که در حین ریختن با زدن ملاقه و یا قاشق داخل مربا ریخته شده باشند و داخل شیشههای مورد نظر ریخته شده باشند.
زمانی که مربا یا مارمالاد شما بیش از حد پخته شوند.
اگر از کرمهای تارتار در تهیهی مارمالاد استفاده میکنید. امکان دارد این شکرک ها از کرم تارتار باشد.
اگر مربای شما بیش از حد پخته شده باشد و سفت شود.
اگر مربا را با حرارت زیاد بپزید بعد از سرد شدن مربای شما شکرک میزند.
روشهای جلوگیری از شکرک زدن مربا:
همانطور که در بالا گفتیم میزان مواد برای تهیهی مربا بسیار مهم است و میزان شکر آن نباید زیاد شود.
زمان پخت مربا مراقب باشید که رسوبات شکر اطراف قابلمه حتماً داخل مربا حل شده باشند و هنگام ریختن در شیشه با مربا مخلوط نشوند. هرگز در پایان پخت شکرهای اطراف قابلمه را داخل مربا نریزید.
مربا را نه طولانیمدت و نه با حرارت زیاد بپزید.
مربای شما نباید خیلی سفت و بدون شربت شود.
اگر مربای شما شکرک زد نگران نباشید مصرف آنها ضرری ندارد. برای رفع آنها راه حلهایی وجود دارد.
مربا را داخل قابلمهای بریزید و مقداری آب جوش را با کمی آبلیمو مخلوط کنید و به آن اضافه کنید تا کمی بجوشد. و پس از سرد شدن آن را داخل شیشههای تمیز و خشک بریزید.
اگر میزان مربای شکرک زدهی شما کم بود و میخواهید همان لحظه مصرف کنید. شیشه را داخل قابلمهای آب قرار بدهید. زمانی که شیشه را داخل قابلمه قرار دادید باید تا سطح مربا آب باشد. شعله را روشن کنید تا آرام آرام گرم شود و شکرک های مربای شما حل شود. پس از حل شدن کامل میتوانید آن را مصرف کنید. اما در این روش با قرار دادن دوباره در یخچال مربا شما شکرک میزند.
برای اینکه از شکرک زدن مربا جلوگیری کنید در پایان پخت به آن آبلیمو و یا جوهر لیمو اضافه کنید. این سبب جلوگیری از شکرک زدن مربا میشود.
در مرباهای ترش، به دلیل اینکه خود میوه اسید موردنیاز را دارد مقدار کمتری آبلیمو استفاده کنید تا از شکرک زدن آن جلوگیری کند.
در مرباهای شیرین، حتماً از آبلیمو یا جوهر لیمو که اسیدی هستند استفاده کنید زیرا آستانه تبلور شکر را بالا میبرد و مانع از شکرک زدن میشود.