Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
یکشنبه 4 آذر 1403 - 23:44

توسعه رویکرد جهانی در تولید موادغذایی سلامت محور

توسعه رویکرد جهانی در تولید موادغذایی سلامت محور

مقدار مناسب کالری‌ برای حفظ تعادل بین کالری جذب شده و کالری مصرف شده، میانگین نیاز پیشنهادی روزانه بدن 2000 کالری است. گرچه این مقدار ممکن است به نسبت سن، جنسیت، قد، وزن و فعالیت بدنی متفاوت باشد.

آقای دکتر مهدی کریمی تفرشی

 رئیس کارگروه کسب و کارهای جاده ابریشم سازمان ملل- یونسکو

رئیس هیات مدیره مجتمع صنایع غذایی گلها و هلدینگ آلام کاتی (MKT GROUP) *

مقدار مناسب کالری‌ برای حفظ تعادل بین کالری جذب شده و کالری مصرف شده، میانگین نیاز پیشنهادی روزانه بدن 2000 کالری است. گرچه این مقدار ممکن است به نسبت سن، جنسیت، قد، وزن و فعالیت بدنی متفاوت باشد. رژیم غذایی باید حاوی مقدار زیادی از میوه‌ها، سبزیجات، غلات و حبوبات باشد. تنوع غذاها باید شامل غذاهایی که سرشار از کربوهیدرات پیچیده، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی، مواد غذایی کم چرب و بدون کلسترول باشد که می‌توان آن‌ها را از محصولات تازه و محلی تهیه کرد.

  میزان مواد مغذی مورد نیاز هر فرد

مقدار پروتئین غذا باید متعادل باشد، به خصوص زمانی که درغذاهای پرکالری به کار می‌رود. اختلالات غذایی عمدتاً به علت مقدار زیاد کالری به ویژه در رستوران‌ها، فروشگاه‌های فست فود وغیره است که می‌توانند باعث عدم تعادل بدن شود. بدن به آب زیادی نیاز دارد که به سیستم‌های بدن کمک می‌کند تا مواد زائد را از بدن مخصوصاً مواد زائد و سموم را از کلیه‌ها و مثانه دفع کند. نباید بدن هرگز بدون آب بماند. باید در میزان مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد قند، نمک و فرآورده‌های غلات محدودیت وجود داشته باشد. قند و نمک که به غذاهای زیادی اضافه می‌شوند، می‌توانند به افزایش وزن بدن کمک کنند.

 

  لزوم تولید موادغذایی ارگانیک

امروزه رویکرد جهانی به سمت مصرف محصولات ارگانیک و سلامت محور به سرعت در حال افزایش و پیشرفت است. بویژه با افزایش و آگاهی مردم از مضرات محصولات شیمیایی و با منشاء غیرگیاهی شیوع انواع بیماریها بویژه سرطان محصولات گیاهی و ارگانیک بعنوان یک منبع تغذیه سالم در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

بنابراین باید این منابع ارزشمند گیاهی و ارگانیک بدرستی شناسایی شده و مورد حمایت مسئولین امر قرار گیرد. بسیاری از روستاییان و کشاورزان عزیز محصولات سالم ارگانیک و ارزشمندی تولید می‌کنند که باید با حمایت هر چه بیشتر وزارت کشاورزی و مسئولین محترم از عرضه سنتی به فاز صنعتی و بسته بندی با تجهیزات و ماشین الات مدرن وارد شده و با دریافت مجوزات و پروانه‌های بهداشتی لازم و دریافت گواهی ارگانیک به طور گسترده در فروشگاههای معتبر در دسترس مردم عزیزمان قرار گیرد. و به این ترتیب هم حجم گسترده‌ای از اشتغال زایی در کشور فراهم خواهد شد، هم روستائیان شریف و زحمتکش کشورمان مورد حمایت واقع می‌شوند و هم مردم عزیزمان بیش از پیش از مزایایی محصولات ارگانیک و سلامت محور بهره مند خواهند شد

 

  راهکارهای ایجاد الگوی غذایی سلامت محور

بسیاری از محصولات غذایی گیاهی، ادویه جات و عصاره‌های گیاهی منبعی غنی و گنجینه‌ای ارزشمند از ترکیبات مغذی و داروهای طبیعی گیاهی هستند که از گذشته‌های دور در بسیاری از کشورها در درمان طبیعی بسیاری از امراض و بیماریها استفاده می‌شدند در حالیکه امروزه بسیاری از مردم از ارزش واقعی این ترکیبات غافلند. آموزش، اطلاع رسانی درست و احیای فرهنگ استفاده از این محصولات از مؤلفه‌های مهم حرکت به سمت ایجاد یک الگوی غذایی سلامت محور و سبک زندگی سالم در جامعه است. امیدوارم صنعت غذا حرکت رو به رشدی را در استفاده از محصولات ارگانیک و طبیعی داشته باشد و به جایی برسیم که فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی جایگزین استفاده از داروهای شیمیایی شود و هر کدام از ما خدمتگزاران صنعت غذا بتوانیم به اعتلای اقتصاد کشورمان در این عرصه حساس کمک نماییم. حرکت به سمت تولید محصولات سلامت محور و ارگانیک و نیز توسعه محصولاتی که با توجه به افزایش اشتغال مردم و کمبود زمان خانواده‌ها برای آشپزی بتواند به راحتی و در کمترین زمان آماده مصرف باشد از نیازهای اساسی جامعه امروزی و کمک به ایجاد سبک زندگی سالم برای فرزندان ماست.

 

* ریاست هیات مدیره تعاونی تولید کنندگان محصولات غذایی کشور، رئیس هیات مدیره اتحادیه تعاونی‌های توزیع و فروش محصولات غذایی، نائب رئیس هیات مدیره انجمن علوم و فناوری غلات ایران، عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور، کارآفرین برتر جهان اسلام

سفیر غذای سالم

نظر شما درباره این مقاله چیست؟