Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 1 آذر 1403 - 17:38

آشنایی با روش‌های پخت ماهی

آشنایی با روش‌های پخت ماهی

فصل سرما معمولاً مردم را بیشتر به مصرف غذاهای دریای ترغیب می‌کند. ولی تنوع در روش‌های پخت انواع ماهی‌ها در ایران نسبت به کشورهای مدیترانه‌ای کمتر است. به همین دلیل در ادامه شما را با چند روش پخت ماهی آشنا می‌کنیم.

طرز تهیه ماهی سرخ شده:

بیشتر مردم،‌ طعم غذاهای سرخ‌کرده را دوست دارند و حتی خیلی از کسانی که علاقه‌ای به خوردن ماهی ندارند،‌ گاهی ماهی سوخاری را در برنامه غذایی خود قرار می‌دهند. برای سالم و مغذی‌تر شدن ماهی سوخاری،‌ می‌توانید گوشت را حدود نیم ساعت پیش از سرخ کردن، در ترکیبی از آب‌لیمو، نمک،‌ پودر فلفل سیاه و پودر سیر بخوابانید.  سپس هر دو طرف ماهی را به پودر سوخاری یا پودر نان خشک آغشته و ماهی را با روغن‌های مخصوص سرخ‌کردنی، سرخ کنید. قبل از خوردن ماهی، پودرهای سوخاری که آغشته به روغن هستند و در اثر حرارت دیدن، به رنگ قهوه‌ای درآمده‌اند، از سطح ماهی جدا كنید و گوشت سالم و خوش‌طعم آن را بخورید.  برای جدا شدن ساده‌تر پودر سوخاری، می‌توانید حدود 3 دقیقه پیش از پایان پخت، ‌در ماهیتابه را بگذارید تا پودر چسبیده به ماهی‌ها با بخار ایجادشده، شل و به راحتی کنده شود. برای طبخ ماهی با این روش،‌ بهتر است گوشت ماهی را به‌صورت فیله درآورید.

 

طرز تهیه ماهی کبابی:

می‌توانید ماهی‌ها را فیله و کباب کنید اما باید با استفاده از آب‌لیمو، روغن، سس مخصوص یا کره آنها را نرم نگه‌ دارید. برای این منظور، مواد را با برس روی ماهی‌ها بمالید یا داخل فویل بپیچید و روی گریل با چند بار این طرف و آن طرف کردن کباب کنید. البته ماهی کبابی همیشه قرار نیست خشک باشد. می‌توانید با سس مخصوص ماهی دوپیازه، به آن طعمی متفاوت بدهید.

 

طرز تهیه ماهی تنوری:

بهترین راه طبخ ماهی تنوری در خانه، استفاده از فر است. برای طبخ ماهی تنوری،‌ می‌توانید از ماهی‌های بزرگ و درسته هم استفاده كنید و نیازی به فیله کردن ماهی‌ها نیست.

 پختن ماهی‌ها در فر روشی بسیار سالم و مفید برای پختن یک ماهی کامل است. اما فراموش نکنید این یک روشِ خشک است و اگر بدون پوست باشد رطوبتش را از دست می‌دهد. بنابراین از آب خود ماهی‌ها یا سس برای پختن آنها استفاده کنید. می‌توانید ماهی‌ها را در مواد بخوابانید سپس داخل فر بگذارید، یا اینکه ماهی شکم پر درست کنید.

  طرز تهیه ماهی داخل فر: ابتدا داخل شکم یا گوشت ماهی را با مقداری نمک و کمی پودر انار یا پودر لیموعمانی طعم دار کنید، سپس روی پوست ماهی چند برش عمیق بزنید و تمام پوست و داخل برش‌ها را با رب انار بپوشانید.  حالا ماهی را خوب داخل فویل آلومینیومی بپیچید و آن را بعد از قرار دادن در یک سینی نازک، داخل طبقه وسط فر بگذارید. فر شما باید از قبل کاملاً گرم شده و دمای حدود 180 تا 200 درجه سانتیگراد حرارت داشته باشد. مدت زمان پخت هم به اندازه ماهی بستگی دارد.

 می‌توانید تقریباً نیم ساعت بعد از قرار دادن ماهی در فر، فویل آن را باز کنید و ببینید چه مدت دیگر برای پخت کامل زمان لازم دارید. این روش، یکی از بهترین روش‌های طبخ ماهی است که علاوه بر طعم خوبی که برای ماهی ایجاد می‌کند، به دلیل استفاده نكردن از روغن، غذای سالم‌تری هم خواهید داشت.

  داخل فویل بپیچید: طرز پخت ماهی داخل فویل روش بسیار خوبی است برای حفظ طعم و رطوبت به‌خصوص درباره ماهی درسته یا استیک شده. آب‌لیمو را به همراه کمی کره، نمک، فلفل، سبزیجات و ادویه به سلیقه خودتان روی آن بریزید و اطراف آن را فویل بپیچید، سپس با دمای متوسط بین 180 تا 200 سانتیگراد بپزید تا آبدار بماند.

 می‌توانید بعد از پیچاندن فویل اطراف ماهی، آن را وسط ذغال روشن قرار بدهید به‌صورتی که زیر و روی آن زغال روشن شده باشد.

 

طرز تهیه ماهی آبپز

تعجب نکنید؛ برای تهیه ماهی با این روش، قرار نیست که ماهی‌ها را داخل آب بیندازید. فقط کافی است یک ظرف گود مانند قابلمه را تا نیمه با آب پر کنید. سپس تکه‌های ماهی که فقط با کمی نمک طعم دار شده‌اند، داخل فویل آلومینیومی ضخیمی بپیچید و در نهایت هم فویل‌های حاوی ماهی را بعد از جوش آمدن آب، داخل ظرف بریزید.

 اگر تکه‌های ماهی کوچک باشند، ‌حدود 15-10 دقیقه برای پخت آنها کافی است. می‌توانید یک ماهی قزل‌آلای نسبتاً درشت را هم حدود 30 دقیقه با این روش بپزید.

 

روشی دیگر برای آبپز کردن ماهی

ماهی‌ها را داخل قابلمه بگذارید، کمی آب اضافه کنید و با چند حبه سیر روی حرارت متوسط قرار دهید. با این کار متوجه تفاوت طعم انواع مختلف آن می‌شوید و آب طبیعی آن‌ها هم حفظ می‌شود. زمانی که ماهی در حال پختن است، باید برای تهیه سس این غذا دست به کار شوید. برای تهیه‌ی سس ماهی آبپز باید ترکیبی از رب‌ انار، گردوی آسیاب شده،‌ نعناع و جعفری ساطوری و مقداری هم پودر فلفل سیاه باشد که همگی آنها باید حدود 5 دقیقه باهم تفت داده شوند. در صورت تمایل می‌توانید کمی پیازداغ هم به این سس اضافه کنید. سس ماهی آبپز باید درست پیش از سرو، روی آن ریخته شود.

 

طرز تهیه ماهی بخارپز

ماهی بخارپز بیشتر برای طرفداران سبزیجات که عاشق طعم‌های طبیعی هستند، مناسب است. برای تهیه این ماهی، نیازی به استفاده از روغن نیست. گوشت ماهی در روش بخارپز کردن، عطر و طعم سبزی‌های مختلف را به خود می‌گیرد و فقط افزودن کمی نمک و فلفل سیاه قبل از پخت به آن‌ کافی است.  برای طرزتهیه ماهی بخارپز، ابتدا باید کف تابه را با مقداری سیب‌زمینی حلقه شده بپوشانید.  سپس روی سیب‌زمینی‌ها، یک ردیف هویج حلقه شده، یک ردیف ساقه کرفس خرد شده، ‌یک ردیف فلفل‌دلمه‌ای، یک ردیف پیاز خام حلقه شده و یک ردیف برگ سبزی‌های معطری مانند نعناع،‌ جعفری و گشنیز قرار دهید و تکه‌های ماهی را روی این سبزی‌ها بگذارید.  در نهایت هم برگ‌های خردشده کرفس را روی ماهی‌ها بپاشید و در تابه را بگذارید. بعد از گرم شدن تابه، حرارت را به‌اندازه‌ای کم کنید که ماهی و سایر سبزی‌ها آب بیندازند و خوب بخارپز بشوند. در صورت تمایل می‌توانید 2 حبه سیر هم به محتویات تابه اضافه کنید. شما می‌توانید ماهی بخارپز را برای بهبود طعم آن، با کمی روغن‌زیتون و آبلیموی تازه یا سرکه سرو کنید.

 

طرز تهیه خورش ماهی

به سادگی می‌توانید ماهی‌ها را تبدیل به یک خورش یا خوراک لذیذ کنید و تکه‌های آن را با آب و سبزیجات بپزید یا اینکه از آن سوپ بپزید. در این روش قبل از این‌که آب خورش کاملاً بجوشد باید حرارت اجاق را کم یا خاموش کنید. اگر بتوانید گوشت را راحت از تیغ آن جدا کنید ماهی پخته است. این روش برای پختن ماهی‌های گوشتی بسیار مناسب است.  قلیه ماهی یک نمونه از پخت ماهی به‌صورت خورشی است. این ماهی را می‌توانید به‌صورت سرد یا گرم، بدون برنج یا با برنج میل کنید.

نظر شما درباره این مقاله چیست؟