برای داشتن یک لازانیای خوب، چند نکته را پیشنهاد میکنم که مطمئناً با رعایت نکات زیر، یک لازانیای درجه یک خواهید داشت.
اگر میخواهید ورقهای لازانیا در حین جوشاندن در آب به هم نچسبند، مقداری روغن و نمک داخل آب جوش بریزید.
هنگام جوشاندن لازانیا در قابلمه ورقها را به کمک یک قاشق چوبی یا کفگیر به آرامی تکان دهید تا به هم نچسبند. مراقب باشید ورقههای لازانیا زیاد نجوشند زیرا باعث خرد شدن ورقههای لازانیا میشود.
هنگامیکه میخواهید ورقهای لازانیا را آبکشی کنید حتماً آب سرد روی آنها بریزید. این کار باعث میشود حرارت داخل ورقهای لازانیا کم شود و در حین پخت، ورقها خمیر نشوند.
برای اینکه بعد از آبکشی، ورقها به هم نچسبند، آنها را یا روی لبه آبکش فلزی آویزان کنید یا اینکه داخل آبکش بزرگی بهصورت جدا جدا پهن کنید این کار باعث میشود ورقها هنگام استفاده به ظرف نچسبیده و خرد نشود.
برای طرز تهیه لازانیا، میتوانید از مواد میانی متفاوتی استفاده کنید برای تهیهی اصلیترین مواد میتوانید از گوشت چرخکرده یا گوشت ریش ریش شده، یا مرغ یا سوسیس کالباس استفاده کنید حتی میتوانید از انواع سبزیجات استفاده کنید.
بعد از آن از قارچ و فلفل دلمهای و ذرت و پنیر پیتزا و ... استفاده کنید.
ادویههای مخصوص لازانیا را در مواد گوشتی آن بریزید.
برای مواد میانی لازانیا بهتر است از رب گوجهفرنگی استفاده نکنید یا بسیار کم استفاده کنید زیرا از سس سفید(سس بشامل) استفاده میکنید با رب کم یا بدون رب خوشمزهتر است.
پیاز استفاده شده در لازانیا باید خیلی ریز خرد شده یا رنده شود و یا از پودر پیاز استفاده کنید. زیرا این پیاز برای گرفتن بوی زهم گوشت است.
حتماً اولین لایهای (کف ظرف) که در ظرف میریزید مقداری سس سفید باشد و بعد یک لایه لازانیا روی آن قرار بدهید.
روی هر ورق لازانیا، یک لایه گوشتی و پنیر پیتزا و پنیر پارمزان بریزید. (استفاده از پنیر پارمزان خیلی ضروری نیست) و بعد مقداری سس سفید روی آن بریزید.
در آخرین مرحلهی پخت لازانیا، میتوانید مواد گوشتی بریزید یا میتوانید یک ورق لازانیا بگذارید و با سس بشامل روی آن را بپوشانید و در آخر با پنیر فراوان بپوشانید.
اگر میخواهید لازانیای شما رژیمی باشد، هنگام آماده کردن لایههای لازانیا، به جای اینکه در هر لایه، پنیر بریزید، در مرحله آخر فقط روی مواد مقداری پنیر بریزید. از پنیرهای رژیمی هم میتوانید استفاده کنید.
قبل از قرار دادن داخل فر، فر را از قبل گرم کنید و بعد لازانیا را داخل فر قرار بدهید و زمانی که زیر آن شروع به سرخ شدن کرد و سس داخل آن سفت شده باشد و آبکی نباشد گریل روی آن را روشن کنید تا کمی سرخ شود.
میتوانید لازانیا را بهصورت تک نفره بپزید. به این صورت که بقچهای یا رولی بپزید.
اگر لازانیا را بهصورت خشک و ترد دوست دارید از سس بشامل در لایههای آن و در آخرین لایه بهصورت کم استفاده کنید.
برای تزیین لازانیا از سس و جعفری خرد شده استفاده کنید.
بعد از پخت لازانیا سریع آن را سرو نکنید زیرا خیلی داغ است اجازه بدهید کمی سرد شود و میل کنید.
نکاتی برای پخت لازانیا بدون فر:
همچنین میتوانید لازانیا بدون فر را به راحتی تهیه کنید. برای این منظور از تابه دو طرفه استفاده کنید. کف تابه را چرب کرده، سس بشامل بزنید. برای نچسبیدن لازانیا، میتوانید یک ردیف سیبزمینی ورقهای کف تابه بچینید. تابه را روی شعلهپخشکن و با حرارت کم قرار داده تا لازانیا کامل پخته شود. لازانیا در فر دستساز و روی گاز نیز به راحتی تهیه میشود. پخت لازانیا بدون فر بسیار ساده و عالی میباشد و تنها روی لازانیا طلایی نمیشود.
طرز تهیه لازانیا در توستر:
برای آماده شدن لازانیا در آون توستر، ظرف حاوی لازانیا را در سینی مخصوص اون توستر قرار داده و زمان را روی ۳۰ دقیقه تنظیم کنید و درجه حرارت را روی ۱۶۰ درجه قرار دهید. هر دو المنت بالا و پایین را روشن کنید. برای اینکه پنیر روی لازانیا را سرخ کنید المنت پایینی را خاموش کرده و ۲ الی ۳ دقیقه با المنت بالایی روی لازانیا را سرخ کنید تا به رنگ طلایی در بیاید. درصورتیکه قصد دارید، لازانیا در آون توستر طبخ نمایید، نیازی نیست قبل از گذاشتن داخل محفظه اون توستر آن را گرم نمایید چون آون توستر سریع گرم میشود.
پخت لازانيا با مایکروفر:
در این روش ابتدا با توجه به حجم مایکروفرتان یک ظرف مناسب انتخاب کنید؛ یادتان باشد قرار است فقط به جای فر از مایکروفر استفاده کنید پس مرحله آمادهسازی ورقها و سس را روی گاز انجام دهید ورقهای لازانیا و سس را طبق معمول در پیرکس بچینید و آن را به مدت ۱۰ دقیقه با قدرت ۹۰۰ وات یا صد درصد داخل مایکروفر قرار گیرد. در انتها برای طلایی شدن روی لازانیا، پایه گریل را داخل دستگاه قرار میدهند، سپس ظرف را روی آن گذاشته و گریل دستگاه را به مدت ۵-۳ دقیقه روشن میکنند تا روی مواد طلایی شود.