یکی از روشها برای برطرف کردن بوی سوختگی برنج، این است که تکههایی از پیاز را داخل برنج بگذارید تا بوی آن را برطرف کند. برای این کار پیازی را بهصورت لایهای برش دهید و در بین برنج پختهشده خود قرار دهید. بعد از چند دقیقه پیاز، بوی سوختگی برنج را به خود میگیرد و دیگر برنج بوی بدی نخواهد داشت.
بعضی وقتها هم استفاده از نان میتواند بوی سوختگی برنج را بگیرد. برای این کار میتوانید بر روی برنج خود تکه نانی قرار دهید و آن را تا زمان کشیدن برنج در ظرف، برندارید. این تکه نان بوی سوختگی برنج را به خود میگیرد. به این موضوع توجه کنید که لازم نیست نان را داخل برنج یا میان برنجها بگذارید تنها تکه نان را روی سطح برنج قرار داده و دمکنی را بگذارید.
پنبهای را آغشته به آبلیمو کرده داخل دستمالکاغذی پیچیده و به مدت چند دقیقه داخل قابلمه بگذارید. بوی سوختگی رفع خواهد گردید.
ازجمله شیوههای مفید دیگر برای برطرف کردن بوی سوختگی برنج، استفاده از حبه قند است که گرچه این شیوه خیلی متداول نیست ولی میتواند مفید باشد، پس بهمحض اینکه بوی سوختگی برنج آمد، لازم است سریع در قابلمه را بردارید و آنگاه چند حبه قند لابهلای برنجها بگذارید، حبه قندها میتوانند پس از چند دقیقه بوی سوختگی را به خود جذب کنند و درنتیجه با این راهحل آسان میتوانید بهآسانی بوی سوختگی غذا را از بین ببرید.
برطرف کردن بوی سوختگی انواع خورش
در طبخ انواع خورش، بعضی وقتها امکان دارد زیر شعله گاز بالا باشد و خورش ته بگیرد و بوی سوختگی بدهد در این هنگام بهتر است خورش را هم نزنید و آبی به آن اضافه نکنید و فقط آن را به ظرف دیگری بریزید.
بعد از عوض کردن ظرف خورش، در ظرف یکتکه پیاز بیندازید و روی خورش قدری آب جوش بریزید و ظرف را چند دقیقه روی شعله قرار دهید تا طعم و بوی سوختگی بهطور کامل از بین برود. در آخر پیاز را از ظرف درآورید. قدری آب و روغن و نمک را مخلوط کرده و به خورشت اضافه کنید. آنگاه قدری آبلیمو به آن اضافه کنید و یک سیبزمینی را ۴ قسمت کنید و داخل آن بریزید و در زمان کشیدن خورش، سیبزمینی را از آن جدا کنید. درون ظرف مقداری شکر بریزید چون شکر طعم سوختگی را از بین میبرد ولی مواظب باشید شکر را تااندازهای بریزید که غذا طعم شیرین به خود نگیرد.
برطرف کردن بوی سوختگی گوشت
گاهی امکان دارد خانمهای خانهدار با گوشت سوخته روبرو شوند، باید گفت چنانچه موقع آشپزی گوشت غذا سوخت ، ابتدا حوله تمیزی را در آب گرم خیس كنید و آب آن را بگیرید ، آنگاه گوشت را در آن بپیچید و بگذارید مدت پنج دقیقه در آن وضعیت بماند. آنگاه پوسته سوخته شده را با چاقو بتراشید.
برطرف کردن بوی سوختگی شیر
چنانچه شیر بوی سوختگی گرفت و کف ظرف سیاه شد نخست ظرف شیر را درون کاسهای از آب سرد بگذارید و سپس ۱/۸ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه کنید.
برطرف کردن بوی سوختگی سوپ
برای برطرف کردن بوی سوختگی انواع سوپ حتماً قابلمه آن را عوض کنید و یک عدد سیبزمینی برش خورده به آن اضافه کنید و با قدری آبلیمو آن را مزهدار کنید.
برطرف کردن بوی سوختگی مربا
چنانچه پس از تهیه مربا متوجه طعم سوختگی در آن شدید، مربا را دوباره روی حرارت بگذارید و با قدری وانیل و مقدار خیلی کم آبلیمو آن را مزهدار کنید. بههیچعنوان به مربا آب اضافه نکنید چون سبب کپک زدن آن میشود.
برطرف کردن بوی سوختگی رب
چنانچه هنگام تهیه رب زیر آن ته گرفت. بخش بالایی رب را جدا کنید و برای قسمت بالایی آنقدری از رب سالم و بدون بو با آن ترکیب کنید چنانچه بوی سوختگی رب برطرف شد این کار را ادامه دهید. ولی در صورت جواب ندادن این روش، حتماً قسمتی از رب را که بوی سوختگی گرفته است در ظرفی جداگانه نگهداری کنید و برای غذاهایی با مقدار زیاد، مقدار کمی از آن را استفاده کنید.