مواد لازم
زردآلو................... نیم كیلوگرم
آهك ...............یك دوم پیمانه
آب جهت آهك.................500 میلیلیتر (2 پیمانه)
شكر................ نیم كیلوگرم
آب جوش............. 300 میلیلیتر (یك و یك چهارم پیمانه)
آب لیموترش................ 1 قاشق سوپخوری
وانیلین.............. یك چهارم قاشق چایخوری
روشتهیه
زردآلوها را بشوئید و كنار بگذارید. آهك را داخل ظرف پلاستیكی مقاومی بریزید و مقدار آب گفته شده را به آن بیفزائید و هم بزنید و صبر كنید تا كاملاً آهك تهنشین شود. حالا آب روی آهك را به آرامی جمع كنید تا آهك از كف ظرف بلند نشود. اكنون زردآلوها را داخل آب آهك جدا كرده، به مدت 4-5 ساعت قرار دهید. پس از این زمان، زردآلوها را از آب آهك بیرون آورید و بشوئید و بهمدت نصف زمان قرار گرفته در آب آهك، در آب سرد نیز قرار دهید. شكر و آب را داخل ظرف مناسبی مخلوط سازید تا شكر در آب حل شود. اینك آن را روی حرارت بگذارید. زردآلوها را همراه با آب لیموترش داخل شربت بریزید و با حرارت ملایم و یكنواخت بپزید تا شربت قوام بیاید. حالا آن را از روی حرارت بردارید و وانیلین را بیفزائید. سپس صبر كنید تا مربا سرد شود.
خواص زردآلو
هزاران سال است که از زردآلو استفاده می شود. این میوه در سراسر جهان در دسترس قرار دارد و می توان آن را بصورت خام، پخته، خشک مصرف نمود. زردآلو این میوه شیرین فواید متعددی دارد و عصاره آن می تواند غلیظ باشد، اما می توانید با اضافه کردن مرکبات و یا آب سیب، آن را رقیق کنید. این میوه کوهستانی اغلب در ییلاق رشد تولید می شود. این میوه پرخاصیت داری طبع سرد و تر است اما نوع شیرین آن طبع گرمتری دارد.