محل نگهداری مواد غذایی در آشپزخانهتان كجاست؟ آیا نظم دادن به این بخش برایتان اهمیت دارد؟ آیا وقتی كه در كابینتها را باز میكنید به راحتی میتوانید چیزی را كه میخواهید، پیدا كنید و شروع به پختن غذا كنید؟ بدون دانستن اینكه ماكارونی، آرد، زردچوبه، نخود، لوبیا و ... را كجا گذاشتهاید، نمیتوانید بدون درد سر و به سادگی آشپزی كنید.
ظرفهای مربعی شكل
این ظرفها فضای كمتری را اشغال میكنند و به طور مرتب و منظمتری در كنار هم قرار میگیرند. در واقع حتی یك میلیمتر جا هم به هنگام قرار دادن ظرفها كنار هم بلااستفاده نمیماند. این گونه ظرفها برای مواد غذایی كم حجم نیز بسیار مناسب هستند، مثل قهوه، شكر، شكلات و ... . اگر از ظروف شفاف و تمیز استفاده كنید بهتر است، چرا كه محتویات موادی كه داخلشان میریزید دیده میشود. آیا میتوانید این ظروف را با یك دستتان باز كنید؟ اگر نه، به دنبال خرید ظرفی باشید كه بتوانید با استفاده از یك دست راحت بازش كنید. برخی از ظروف استیل نگهداری مواد غذایی را میتوان به راحتی با فشار دادن یك دكمه یا تكان یك شاسی، باز كرد.
قانون كلی
اگر كابینت آشپزخانهتان كشوها و قفسههای متعددی دارد یا اینكه فقط سه عدد كشو در آشپزخانهتان دارید، فرق چندانی در برنامه شما ندارد، چرا كه با توجه به این ســه قانون كلی وسایل و مـــــواد غذایی در آشپزخانهتان نظــــم خواهند گرفت. كه در ذیل به آن اشاره خواهیم نمود.
داخل ظرف باشد یا نباشد؟
نان
شاید فكر كنید كه اگر نان را داخل یخچال نگهداری كنید، میتوانید برای مدت زمان بیشتری از آن استفاده كنید، در صورتی كه نان در یخچال زودتر فاسد میشود. بهترین كار آن است كه آنرا به خوبی بپیچید، طوری كه هوا نكشد و در دمای معمولی اتاق نگهداری كنید.
كره بادام زمینی
برخی افراد كره بادام زمینی را بعد از استفاده روی پیشخوان آشپزخانه به همان حالت میگذارند در حالی كه حتما باید درب آن را ببندید و داخل یخچال نگهداریاش كنید.
سیبزمینی، پیاز و سیر
این مواد غذایی را باید در سبد مخصوص خودشان نگهداری كنید. هر كدام را در یك سبد جداگانه و سبد را در یك جای خنك دور از گرما و نور نگهداری كنید. اگر سیبزمینی، پیاز و سیر را در شرایط مناسب نگهداری كنید حتی تا4 هفته نیز قابل استفاده خواهند بود.
چه چیزی را كجا گذاشتهاید؟
مواد غذایی را كه در قفسهها و كابینتها نگهداری میكنید باید به نحوی چیده شوند كه هم به راحتی قابل دسترس باشند و هم به آنها دید داشته باشید.
گام اول: همه چیز را تمیز و پاكسازی كنید
ابتدا تمام مواد غذایی را به طور كامل از قفسهها بیرون بكشید. تمام مواد را به دو بخش تقسیم كنید: موادی كه در طول ماه چند بار از آنها استفاده میكنید و موادی كه به ندرت به سراغ آنها میروید. اگر پودری از سه سال پیش تاكنون در قفسهها دارید آنها را دور بریزید. همه قفسهها و كابینتها را پاكسازی كنید. مواد اضافی را دور بریزید و فضای بیشتری را به وجود آورید. سپس این فضا را با آن چیزهایی كه نیاز دارید پر كنید.
گام دوم: بعضی چیزها را جابهجا كنید
برخی از وسایل داخل قفسهها و كابینتها كاملا اضافی هستند و مدتها خالی میمانند و بدون استفاده فقط خاك میخورند. بهتر است كه فكری به حال این وسایل اضافی كنید تا هم جای وسایل مورد استفاده بیشتر باشد و هم برای استفاده از آنها راحتتر عمل كنید.
گام سوم: فضا را تقسیمبندی كنید
وسایل و مواد غذایی را گروهبندی كنید. برای تقسیمبندی آنها براساس گونه، نوشیدنیها، مواد غذایی شیرینیپزی، مواد غذایی كنسروی، حبوبات و ... مواد مشابه به هم را كنار هم و در یك محدوده بگذارید. این مواد غذایی مشابه هم در یك قفسه یا طبقه قرار میگیرند. مواد غذایی بزرگ كه به ندرت مورد استفاده قرار میگیرند را نیز در گوشهها قرار دهید.
گام چهارم: از برچسب استفاده كنید
روی لبه قفسهها و طبقات یك برچسب بچسبانید و روی آن بنویسید كه آن بخش مربوط به چه چیزی است تا به هنگام استفاده از آنها گیج و سردرگم نشوید، مثلا روی قفسه غلات بنویسید «غلات».
گام پنجم: آنها را جلوی دیدتان بچینید
شما باید مواد غذایی را در جاهایی بگذارید كه به راحتی دیده شوند و بتوانید در مواقع نیاز به سرعت آنها را بردارید، حتی با استفاده از یك دست. هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد، راحتتر اینكار را انجام میدهید، چرا كه وسایل مورد نظر بیشتر دیده میشوند. در بخشهایی كه دیده نمیشوند باید موادی را بگذارید كه كمتر مورد استفاده قرار میگیرند.