جنوب ایران برای مزه دار کردن ماهی از روشهایی استفاده میکنند که ماهی را بسیار خوشمزه و ترد میکند.
برای مزهدار کردن ماهی میتوان از سبزیجات و ادویههای گوناگونی استفاده کرد.
برخی از این مواد را با هم مرور میکنیم.
گشنیز
این سبزی نه تنها در جنوب ایران بلکه بین اعراب و هندیها هم یکی از پرمصرفترین سبزیهاست.
در انواع قلیه، برای پر کردن داخل شکم ماهی و در انواع کاریها از این سبزی معطر استفاده میشود.
این سبزی علاوه بر اینکه خاصیت میکروبزدایی دارد ضدنفخ و دل درد هم هست.
سیر و پیاز
این دو یار دوست داشتنی، درواقع جزءلاینفک بیشتر غذاها هستند.
هر دو از نظر طب سنتی گرم و خشک هستند.
سیرکاهش دهنده فشارخون و آنتیبیوتیکی طبیعی و پیاز هم بهعنوان پایین آورنده قندخون و یک انسولین طبیعی بسیار محبوب است.
زنجفیل
این ریشه دوستداشتنی گل سر سبد آشپزی سبک هندی و چینی است.
زنجفیل علاوه بر خاصیت انرژیزایی، کلسترول خون را پایین میآورد و به هضم غذا کمک میکند و از همه مهمتر اینکه خاصیت ضدسرطانی دارد.
رزماری
این گیاه خوشبوی مدیترانهای برای از بین بردن بوی بد و تند ماهی، میگو و مرغ بهترین انتخاب است.
برای نگهداری رزماری تازه برگهای آن را از ساقه جدا کنید و درون دستمال کاغذی گذاشته و بعد در یک کیسه فریزر قرار دهید و داخل یخچال بگذارید.
تمر هندی
تمرهندی اصالتاً آفریقایی است.
این گیاه اولینبار در مناطق استوایی قاره آفریقا روییده است.
تمرهندی صدها سال پیش به وسیله کشتی به هند منتقل شد و در آنجا پرورش پیدا کرد.
پس از آن، این گیاه در سراسر جهان پخش شد.
این روزها شما با سر زدن به بازار، تمرهندی را در دو نوع شور و شیرین پیدا میکنید.
تمرهندی رسیده و شیرین به عنوان میوه مصرف میشود.
تمرهندی خاصیت ضد درد و ضد باکتریایی هم دارد و مهمتر از همه، منبعی غنی از آنتی اکسیدان است.
پس این خوراکی خوشمزه را اصلاً دست کم نگیرید.