آشپزباشی
اگر سبزه هسته خرما را برای عید می خواهید حداقل یک ماه قبل شروع به آماده کردن هسته کنید.
آماده کردن هسته خرما برای کاشت
* دانه خرمای رسیده را از خرما جدا کرده، بشویید و به مدت یک هفته تا 10 روز داخل آب سرد قرار دهید.
* هر روز آب را عوض کنید.
* دانه ها را داخل یک دستمال نمدار یا دستمال کاغذی بپیچید.
* دستمال را داخل پلاستیک زیپ دار بگذارید.
* پلاستیک را در محلی گرم و روشن ولی دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید، تا ریشه دهد. در این مدت نباید اجازه دهیم که دستمال خشک شود.
* اگر دستمال کاغذی بعد از مدتی از بین رفت اقدام به تعویض آن می کنیم.
* این فرآیند ممکن است حدود 2 هفته و نیم طول بکشد.
* وقتی دانه ها جوانه زدند، آنها را در گلدانی که از خاک باغچه (ترجیحا خاک سبک) پر کرده اید بکارید.
* روی دانه ها را یک لایه خاک ریخته و تا زمان سبز شدن، خاک را مرتب مرطوب نگه دارید.
* برای این کار بهتر است روی خاک را آب اسپری کنید.
* روی گلدان را با نایلون بپوشانید تا رطوبت حفظ شود.
* سپس در مکانی گرم و پر نور (نور غیر مستقیم) قرار می دهیم.
* در این مدت نباید خاک گلدان خشک شود.
* پس از سبز شدن دانه ها، فاصله آبیاری را به تدریج افزایش داده و تا خاک خشک نشده گلدان را آب ندهید.